Mary May – Silly man

13.06.2024.
Rockomotiva

Sredinom travnja ove godine kantautorica Mary May objavila je drugo studijsko izdanje “Now Tell Me How You Break”, koje je do sada naišlo na pozitivne komentare publike i hvaljene osvrte kritike.

Tekst: press
Foto: Ira&John

Ovom prilikom kao treći singl s navedenog albuma donosi pjesmu “Silly Man”, s kojim uz studijsko izdanje dodatno najavljuje i veliki samostalni zagrebački koncert, 21. rujna u kinu Kinoteka.

Ovo je pjesma o čovjeku koji čuva svoj kut tamnice kao najvrijednije blago. U njoj preispitujem što to sloboda jest i kada mi to živimo slobodu o kojoj nekad volimo govoriti, otkriva Mary May i naglašava kako su za zvučnu atmosferu pjesme i priče koju pjeva zaslužni njeni stalni suradnici i članovi benda – Luka Čapeta na gitari, Jakša Perković na basu, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima i udaraljkama.

S novog albuma do sada su kao vodeći singlovi s pratećim videospotovima predstavljene pjesme “Strong On My Mind” i “The Face”, a upravo su u potonjem glavne uloge preuzeli glumci Sreten Mokrović i Filip Riđički. Za novi singl “Silly Man” kao vizualna kulisa predstavljen je animirani Lyric Video, u čijem radu su sudjelovali Andrea Resner (animacija) i David Tadić (montaža).

Kao kantautorica, Mary May aktivno djeluje na sceni od 2018. kada se javnosti predstavila iznimnim debitantskim albumom “Things You Can`t Put Your Finger On”, koji je iste godine zaradio nominaciju za Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe. Šest godina kasnije sa svojim bendom čiju postavu čine već spomenuti priznati glazbenici na jazz sceni, objavljuje drugi studijski album “Now Tell Me How You Break”, koji nailazi na hvaljene osvrte struke, među kojima je njen rad opisan kao ‘najbolje čuvanom tajnom naše scene’.

Novi album donosi ukupno 11 pjesama koje su nastajale spontano od 2019. godine, a kroz koje Mary May progovara o temama svoje generacije i njihove svakodnevice. Za razliku od prvijenca, u čijem snimanju je sudjelovao producent Mark Mrakovčić, ovaj je album u cjelosti odsvirao i aranžirao bend u Soundbrick studiju Luke Čabe. Produkciju izdanja također potpisuje bend, miksom su se bavili Luka Čapeta i Jakša Perković, dok je finalni mastering radio Goran Martinac.

Objavu novog albuma prati i njegova koncertna promocija, pa Mary May zajedno s bendom za ovu jesen najavljuje i veliki samostalni koncert u Zagrebu – u subotu 21. rujna stižu na pozornicu kina Kinoteka, u sklopu programske linije FonoKinoteka. Ulaznice su dostupne u prodaji putem Ulaznice.hr, kao i na blagajni kina Kinoteka u vrijeme redovnog radnog vremena. Koncert je to koji publika svakako iščekuje, budući da mnogi uvijek ističu upravo snagu njihova live nastupa, kemiju između glazbenika na sceni te virtuoznost svih članova sastava.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll