Million – Sretno uzbuđenje

24.04.2023.
Rockomotiva

Spot je sniman je u zagrebačkom klubu Jiggy bar uz sudjelovanje brojnih prijatelja.

Tekst / foto: promo

Autor glazbe i stihova je Slavko Remenarić, a producent Zvonimir Dusper. Glavni vokal je ovoga puta Slavko, dok pomoćne vokale pjevaju, stalni glavni pjevač Ernest, i nova članica projekta Zorana Unković. Popratni video broj, za singl „Sretno uzbuđenje“, sniman je s 4 kamere istodobno. Režirala ga je Diana Remenarić, Slavkova supruga, uz direktora fotografije i koordinatora kamermana Tea Bekavca.

Nikad nisam imao aktualniju pjesmu. Singl govori o umjetnoj inteligenciji i razvoju tehnologije koja izmiče kontroli, hipnotizira ljude i lako ih može uništiti. Vidimo što se dešava zadnjih par mjeseci. Nadmetanje korporacija u razvoju virtualnog svijeta i umjetne inteligencije uzelo je suludu brzinu, nema regulative i do kraja godine svijet će se potpuno promijeniti. Ostvaruje se krilatica Svjetskog ekonomskog foruma iz Davosa: Bit ćemo sretni, nećemo ništa imati. To je službena agenda, javno objavljena, a ne teorija zavjere – Slavko Remenarić.

Društvo je uvijek zaostajalo za tehnologijom, a ljudska svijest se nije promijenila. Ljudi će masovno gubiti poslove, a mogućosti zlouporabe su ogromne, od kreiranje ubojitih virusa do autonomnog vođenja rata i odlučivanja o upotrebi nuklearnog oružja. Vesela plesna pjesma je zapravo prikaz zlokobne budućnosti. Volio bih da nije tako, ali mislim da svrha glazbe nije samo isprazna zabava i da se mora govoriti o problemima suvremenog svijeta. Imao sam provokativnih tekstova i do sada, ali ovako pogođen trenutak pjesme nikad. U tom duhu je i popratni video koji je mješavina live nastupa i prezentacije nove utopijske tehnologije koju publika oduševljeno prihvaća. Što je bilo poslije ne prikazujemo, možda ćemo to moći uskoro vidjeti u stvarnosti – izjavio je Slavko.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll