Mitsko Biće i Kineski Restoran – Sa tobom

22.05.2023.
Rockomotiva

Jovan Ilić, koji se krije iza alijasa Mitsko Biće predstavlja već peti singl sa predstojećeg kolabora-tivnog EP izdanja.

Tekst: promo
Foto: Strahinja Vujić

On je rođen u Beogradu 2001. godine, završio je Srednju školu za dizajn, a nakon toga upisuje Filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon nastupanja u nekoliko bendova, 2020. godine osniva novi projekat pod nazivom Mitsko Biće. Kao predgrupa je svirao Velikom preziru u klubu Drugstore prošle godine. Jovanova najveća interesovanja su uglavnom vezana za muziku, spotove ali i dokumentarni film.

Koautor pesme “Sa tobom” sa zajedničkog EP izdanja, “Tužne pesme u slatko kiselom sosu”, je Ognjen Bošković (aka Kineski Restoran) iz Beograda. Školovao se u X gimnaziji na bilingvalnom jezičkom smeru, a posle upisao Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Od malih nogu je težio ka vizuelnim umetnostima i svakom drugom vidu kreativnog izražavanja. Ognjen se bavi grafičkim dizajnom, ilustracijom, kao i naravno muzikom. Projekat Kineski Restoran osno-vao je 2020. godine zajedno sa Reljom Popovićem – gitaristom mladog hardkor benda Neven. “Volim da crtam i nemam život“, rekao je Ognjen u nekom trenutku u svom životu i to je glavna rečenica kojom bira da se predstavi. Produkciju numere je radio Andrej Mladenovic, a Boris Mila-nović aranžman.

Režiju spota potpisuje sam Jovan Ilić, dok je direktor fotografije bio Miloš Radovanović. Spot za pesmu “Sa tobom” Mitskog Bića i Kineskog restorana prikazuje svet jednog mladog mitskog bića koje se suočava sa raznim iskušenjima. Uz pratnju svog malog puža ovo mitsko biće prolazi kroz sve ove pre-preke.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll