Monohrom – Pucnjavi plave

23.04.2024.
Rockomotiva

Monohrom, alternativni indie rok bend, predstavio je novi singl “Pucnjavi plave” i spot za istoimenu pesmu, čime je najavio svoj treći album. Novosadska četvorka je početkom ove godine potpisala ugovor s Kontra Rights izdavačkom kućom, pod čijim imenom će objaviti album pod nazivom “Radio tišina”.

Tekst & foto: promo

Treći po redu studijski album benda biće objavljen na jesen, a na njemu će se naći 11 novih pesama o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. veka. Dosta dugo smo razmis-ljali koji singl prvo da izbacimo. Nešto što smo ranije obično radili je bilo da uzmemo najtvrđu pesmu i njome otvorimo album. Sada smo se odlučili za Pucnje plave, koja je sa “udicom” od dve gitare u kontri gotovo pop pesmarekli su momci iz Monohroma.

Novosadski bend Monohrom osnovan je 2016. inspirisan britanskom alternativnom scenom 90-ih, indie rokom 2000-ih i rokenrolom 60-ih. Bend stvara autentičan zvuk koji spaja različite muzičke uticaje. Do sada imaju dva objavljena albuma: “Monohrom” (2016) i “Urbana usamljenost” (2021.).

Bend je nastupao na domaćim festivalima i mestima, kao i u regionu: Festivalu Exit, novosadskim klubovima Dom B-612, CK13 i Absolut, kao i klubovima u Rijeci, Zagrebu, Osijeku i većim gradovima u Srbiji. Na dočeku Nove godine su delili binu sa Obojenim Programom i nastupali na festivalu Uličnih Svirača.

Bend čine:

Oskar Marko, Nenad Šunjka, Nemanja Crnojević i Robert Forai

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll