Monohrom – Vir

27.06.2024.
Rockomotiva

“Vir” je pesma o naciji koja svoje neuspehe leči sportskim pobedama jednog čoveka”.

Tekst & foto: press

Ovom rečenicom su momci iz Monohroma, alternativnog indie rok benda, predstavili singl “Vir” i spot za istoimenu pesmu, čime su najavili svoj treći album. Treći po redu studijski album benda biće objavljen na jesen pod nazivom “Radio Tišina”, a na njemu će se naći 11 novih pesama o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. veka. Spot za “Vir” je drugi singl sa novog albuma i omaž je Želimiru Žilniku i njegovom filmu “Druga generacija” iz 1983. godine, a potpisuje ga Mia Mlinarević.

Slušali smo ‘Mrs. Robinson’ od Simona & Garfunkela i tamo ima onaj sjajan stih ‘Where have you gone, Joe DiMaggio, our nation turns its lonely eyes to you’. Nije li ovo upravo ono što mi radimo sa Novakom Đokovićem? “Vir” je pesma o naciji koja svoje neuspehe leči sportskim pobedama jednog čoveka, rekli su momci iz Monohroma.

Novosadski bend Monohrom osnovan je 2016. godine, inspirisan britanskom alternativnom scenom 90-ih, indie rokom 2000-ih i rokenrolom 60-ih. Bend stvara autentičan zvuk koji spaja različite muzičke uticaje. Do sada imaju dva objavljena albuma: “Monohrom” (2016.) i “Urbana usamljenost” (2021.). Bend je nastupao na domaćim festivalima i mestima, kao i u regionu: Festivalu EXIT, novosadskim klubovima Dom B-612, CK13 i Absolut, kao i klubovima u Rijeci, Zagrebu i većim gradovima u Srbiji. Na Dočeku Nove godine su delili binu sa Obojenim Programom i nastupali su na festivalu Uličnih Svirača.

Bend čine: Oskar Marko, Nenad Šunjka, Nemanja Crnojević i Robert Forai.

Sassja ft. Dedduh – Sadiradi

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll