nemanja – Korzika

03.05.2023.
Rockomotiva

Novu pjesmu “Korzika” karakteriše post disco i dance atmosfera. Predstojeći album izlazi u junu i naslanja se na uticaje Mediterana i Kariba.

Tekst: promo
Foto: Marina Uzelac

Nemanja, pulsko-zagrebački psych funk bend, vraća se s novim singlom kojim najavljuju i predstojeći izlazak novog albuma “Voodoo Beat”. Riječ je o pjesmi “Korzika” koja donosi pomak u zvuku koji je prikladan završetku trilogije kojom su obuhvaćeni ezoterični, ali i muzički momenti širom svijeta. Album “Tarot Funk” imao je koncept prikaza nemanjine ego smrti kroz značenje tarot karti, “Cosmic Disco” je kroz Tibetansku knjigu mrtvih prikazao njegov zagrobni život, a koncept iza “Voodoo Beata” je ritual obuzimanja duhom. Cijeli album je ritual putem kojeg svaka osoba može prizvati i dozvoliti da je obuzme duh nemanje – i tako sama postati “nemanja”.

Kako na novom albumu dominira borba između mojih persona, Korzika se nametnula kao savršen uvod u nadolazeći kaos budući da pjesma sama po sebi pokušava pomiriti dvije različite obale – mediteransku i karipsku. I dok je sljedeći album utopljen u afro-caribbean grooveu, ‘Korzika’ više naginje na post disco & dance – s okusom Mediterana i mirisom tropa. Kako ovaj album zatvara ezoteričnu trilogiju koja je započela s ‘Tarot Funkom’, vrijedi je zatvoriti u stilu – veselo i plesno!, ističe Luka Šipetić, autor i vođa benda.

Svoje egzotične i plesne zvukove Luka će podijeliti uz pomoć benda kojeg čine i Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić. Spot Korzika režirala je Noemi Ribić, promo fotografije napravila je Marina Uzelac, a za styling je zaslužna dizajnerica Ira Rumora.

U tijeku je proces miksanja novog albuma “Voodoo Beat” koji bi trebao izaći krajem juna, a prethodiće mu još jedan singl. Zvuk devet novih pjesama naslanja se na uticaje Mediterana primjetnih u prethodnom albumu te uvodi istraživanje glazbenog nasljeđa Kariba. nemanja će predstaviti album na nekoliko festivalskih svirki ovog ljeta, među njima i na Velvet Festivalu na Krku, dok će se zagrebačka i regionalna promocija albuma dogoditi na jesen.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll