Neno Belan – Žuti semafor

29.05.2023.
Rockomotiva

Ovu pjesmu sam napravio da upravo s njom otvorim veliki slavljenički koncert u zagrebačkoj Areni, povodom 40 godina karijere.

Tekst: promo
Foto: Doringo Photography

Aktualni singl Nene Belana i njegovih Fiumensa, pjesma “Žuti semafor”, koja je dio radijske liste HR Top 40 te je predstavljena na ovogodišnjem izdanju Zagrebačkog festivala, dobila je i svoj prateći videospot.

Ispričavam se publici što sa spotom kasnimo dva mjeseca, no nadam se da će im bez obzira na to biti interesantno pogledati video, istaknuo je nagrađivani autor i glazbenik, koji će uskoro obilježiti i 40 godina karijere.

U spotu koji redateljski potpisuje Dinko Čvorić Doringo, Neno Belan se našao u nesvakidašnjim ulogama karatiste i vrtlara, preko kojih se na simboličkoj razini bori sa svojim uspomenama, a uz njega se u glavnoj ulozi pojavljuje i Lara Brkić, prepoznata pole dance i aerial silks instruktorica.

Pjesma “Žuti semafor” rađena je u manirima retro power-pop zvuka 80-ih, u suradnji s tekstopiscem Nikšom Sviličićem i u suštini nosi osjećaj sjete, ali istovremeno i snage i energije.

Volim taj retro zvuk u svim oblicima, pa sam se tako još davnih 80-ih bavio zvukom 60-tih, i imao velikog uspjeha u tome, a evo sad 2020-ih se bavim zvukom 80-tih, i pokušat ću ga približiti mlađoj generaciji. Ja ga donosim na neki novi, moderan način.

Također, Neno Belan je otkrio i da je pjesmu napravio kako bi upravo s njom otvorio slavljenički koncert u zagrebačkoj Areni, koji će se održati 8. ožujka 2025. godine povodom proslave 40 godina njegove bogate i uspješne profesionalne karijere.

Imam negdje oko 250 pjesama, aIza mene je uskoro 40 godina profesionalne karijere i još sigurno deset amaterske. Napravit ćemo presjek svega, a bit će i gostiju, otkrio je.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll