Ne(normalni) – Retko te viđam sa devojkama

11.04.2023.
Rockomotiva

Ovog proleća Vlada Divljan bi napunio 65 godina… Prvi od koncerata u njegovu čast održaće se u četvrtak, 20. aprila u Domu omladine Beograda. U susret koncertu posvećenom „večitom dečaku“ ne(normalni) i Zdenko Kolar objavili su video za pesmu “Retko te viđam sa devojkama“. Spot je snimljen na koncertu u MTS dvorani.

Piše: Dimitrije Krsmanović
Foto. promo

Ne(normalni) je autorski bend iz Novog Sada. Do sada su objavili dva albuma – “(ne)kompaktibilnosti” i “Refren za poneti“. Godinama u nazada, u saradnji sa nekadašnjim basistom grupe “Idoli” Zdenko Kolarom sa ljubavlju izvode pesme Vlade Divljana.

Vlada Divljan rođen je 10. maja 1958. godine u Beogradu. Sedamdesetih godina prošlog veka bio je član bendova Merlin i Zvuk Ulice, ali je njegovu karijeru svakako obeležio rad sa grupom Idoli, sa kojima je objavio tri albuma I maksi singl. “Odbrana i poslednji dani” proglašen je najboljim albumom sa prostora bivše Jugoslavije (“Rolling Stone”, 2015.) Od 1985. godine, nakon što su Idoli prestali sa radom, Divljan započinje izuzetno uspešnu solo karijeru. U periodu od 1991. do 1997. godine živeo je u Australiji, gde se bavio filmskom muzikom, a nakon povratka u Srbiju formira Old Stars Bend, a nešto kasnije i bend Nevladina Organizacija. Sa zagrebačkim bendom Ljetno Kino objavio je “live” album i EP “Četiri godišnja doba”. Od juna 1999. godine živeo je i radio u Beču gde je i preminuo 4. marta 2015. godine.

Na koncertu 20. aprila (ne)normalni i Zdenko će svirati omiljene pesme iz svih perioda bogate Vladine karijere uključujućii i rad sa bendom Ljetno Kino. Ulaznice za beogradski koncert dostupne su na svim prodajnim mestima tickets.rs

Tagovi: , , , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll