Neprijatelj Prelazi Zeku – Turbulencije

01.07.2023.
Rockomotiva

Novosadski bend Neprijatelj Prelazi Zeku objavio je novi spot za pesmu „Turbulencije“, koja se nalazi na njihovom četvrtom albumu pod nazivom „Krv, suze, nojz“, u izadnju diskografske kuće Multimedia Music.

Tekst & foto: press

Foto: Marko Ristić

Dugo smo ga planirali, dogovarali, snimali, montirali ali sad je tu! Hvala svima koji su pomogli u realizaciji, a posebno aeroklubu „Novi Sad” i studiju „Zebra“, izjavili su članovi benda.

Bend se okuplja 2012. godine u Novom Sadu i ostaje u nepromenjenoj postavi do danas, radeći od samog početka na autorskim pesmama.

Prvi zvaničan album „Vreme je“ objavljuju 2015. godine u digitalnom formatu za Nocturne media a kojem je prethodio live demo pod nazivom „Bolje nedeljom“, aludirajući na to da je bend u početku funkcionisao samo nedeljom.

Sa prvog izdanja izdvojile su se pesme „Odlazim zauvek“ i „Vreme je“, kao i „Ja nisam bolestan“ i „Ne volim da ne volim“ sa svojim hitičnim refrenima i na taj način najbolje prikazali da se bend ne libi eksperimentisati izlazeći iz klasičnih punk rock okvira.

Promotivnom turnejom predstavili su se široj domaćoj publici, uglavnom po severnijim gradovima Srbije, a gostovanje bendu Goblini u Beogradu i nastup sa Partibrejkersima na legendarnoj gitarijadi u Ratkovu donosi bendu malo veći publicitet.

Tek nakon objave drugog albuma „S naše strane ulice“ 2017. bend se predstavlja regionu u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Singlovima „Sud“, „Aleksandar“ i „Ovde rođeni“ izlaze na sam vrh kako zvaničnih tako i nezvaničnih top lista a vetar u ledja daje im prvi rasprodat koncert održan u rodnom gradu.

Dokaz da produktivnost u toku promotivne turneje Zekama ne predstavlja problem je činjenica da su već 2019. godine snimili i objavili „Problem je u ljudima“. Izdanje koje se produkcijski razlikovalo od svojih prethodnika dobija odlične ocene recenzenata regionalnih portala i medija a nosi i titulu albuma godine jednog od urednika regionalnog muzičkog portala „Rockomotiva“.

Deo turneje kojom su napravili popriličnu kilometražu nastupajući od Crne Gore do Slovenije naglo prekida pandemija koja opet nije zaustavila Zeke i njihovu kreativnost.

Deceniju rada zaokružuju albumom „Krv, suze, nojz“, koji opisuje njihovu suštinu kao benda. Glavni adut bendu jesu koncerti a obzirom na energičnost koju iskazuju na njima, zvaničan live album se nametnuo kao logično rešenje.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll