NYOOG – Hvata me san

06.06.2023.
Rockomotiva

Pjesma „Hvata me san“ govori o svakodnevici, rutini koja ponekad dobiva smisao sama za sebe, čime se gubi smisao postojanja pojedinca koji pomalo postaje robotizirani kotačić društva u kojem se sve „mora“.

Tekst & foto: press

Ponekad je potrebno dosta truda da se pojedinac „izvuče“ iz te rutine kako bi pronašao neki smisao postojanja i djelovanja. Obično se izlaz i smisao ne mogu pronaći unutar tog spleta društvenih okolnosti, pa ga je potrebno pronaći negdje drugdje – najčešće nekom vrstom bijega u novu vlastitu zonu komfora koju smo do tada izbjegavali iz raznih razloga ostajući u onim tradicionalnim zonama komfora koje su nam ponuđene „po defaultu“, a svode se većinom na „Moraj!“.

Virtualni bend Nyoog (čitaj: “njug”) postoji od ljeta 2021. godine, a osnovni stvaralački koncept je da nije vezan uz određeni žanr glazbe, autore, producente ili izvođače, a svaka pjesma predstavlja zasebni „projekt“. Autor većine pjesama, kao i službeni izdavač, je Milan Andraković, u čijem kućnom studiju se pjesme većinom i snimaju.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll