Ogenj feat. Doris Karamatić – Kyrie

20.11.2023.
Rockomotiva

Koprivnički folk-rock bend Ogenj u novom sastavu predstavljaju Kyrie, novi singl i video spot kojim najavljuju svoj treći studijski album u izdanju Dallas Recordsa.

Tekst: press
Foto: Marko Čordaš

Kyrie nas uvodi u pomalo drugačije blagdansko raspoloženje ‘obučeno u mistiku’ u glazbenom aranžmanu, ali i video ekranizaciji u režiji Marka Čordaša. ‘Kyrie’ je ogoljena, a ipak toliko bogata zvukovljem i „mukom“ vokala koji ne zrači radošću, naprotiv, samo nadom, poručuju iz benda te dodaju o novoj pjesmi:

Nema zvončića, nema praporaka, nema šuškanja celofana, ne čuje se otvaranje najboljih butelja vina, ne osjeti se miris blagdanske purice. Šamar svijetu, njegovome konzumerizmu i vanjštini. Ogoljena, a ipak toliko bogata zvukovljem i „mukom“ vokala koji ne zrači radošću, naprotiv. Samo nadom kako odmičemo kraju pjesme. Tematski je naslonjena na novi život koji nam je jedina nada i bit života kao i vremena Božića, u kontri s glazbenom podlogom. Predivna harfa, na kojoj nam se pridružila Doris Karamatić kao savršenspoj rock’n’ rolla i klasike, uvodi nas u početak i završava cijelu priču, daje tračak nade u anđeosko i nebesko, izjavio je autor pjesme, Tomislav Mihac Kovačic.

Video ekranizaciju potpisuje Marko Čordaš, snimano je u studiju Hangar. Tekst nosi potpis Tomislava Mihaca Kovačica, u glazbi mu se pridružio i Petar Šimčić. Aranžirali su Tomislav Mihac Kovačic, Denis Kuzel, Petar Šimčić, Leonardo Ivačić i Doris Karamatić. Miks i mastering radio je Matej Zec (G.I.S. studio), a snimao Ante Prgin- Surka.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll