panakote – Strijelac

04.12.2023.
Rockomotiva

Zagrebački alt-pop projekt panakota objavio je novi video spot za pjesmu Strijelac. panakota vas zove da pobjegnete s njom i nestanete u svijetlima grada, ceste, klubova – tražeći sebe, ljubav, uzbuđenja.

Tekst & foto: promo

Ovo je posljednja pjesma s EP-a Bića koja dobiva video realizaciju, a Strijelac je, uz svoj astrološki značaj, priča o bijegu, ljubavi i traženju.
Panakotinu se glazbu može opisati kao delikatnu, sanjivu i slojevitu. Lebdeće teksture, prozračni vokali i brass sekcija isprepletena sočnim beatovima i prepoznatljivom produkcijom atributi su koji se ističu na njihovom debitantskom EP-ju.

Režiju i snimanje video spota potpisuje Janet Beriša, a panakota su Duga Bavoljak i Mirna Čupić uz producentsku ruku N/OBE.

Nakon objave prvog singla s EP-a – ‘Bik’, panakota je, zaintrigirana nastavkom priče, odlučila zaplivati u mutne vode zodijaka kako bi zaokružila cjelinu. Ono što je u zodijaku doživjela dočarava kroz četiri pjesme koje opisuju glavne elemente: vatru, vodu, zemlju i zrak. Svaki element predstavlja jedan horoskopski znak u kojem se najviše pronalazi, a istražuje ga kroz zvukove, boje i teksture pokušavajući ponuditi svoju reinterpretaciju istog.

Uz miješanje žanrova kao što su indie pop, downtempo i ambijentalna elektronika panakota otvara svoj put u svijetu songwritinga. EP je objavljen u suizdanju Basic&Rougha i Mudrog Brka.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll