Parni Valjak – Bogati će pobjeći na Mars

12.07.2023.
Rockomotiva

Parni Valjak predstavlja novi autorski singl! Nakon što su pjesmom “Moja glava, moja pravila” potvrdili nastavak aktivnosti i pridruživanje Igora Drvenkara u ulozi pjevača, a zatim održali i seriju koncerata kojima su oduševili publiku diljem regije, jedan od najvećih rock bendova na ovim prostorima, donosi novu pjesmu “Bogati će pobjeći na Mars”, zajedno s pratećim videospotom.

Tekst & foto: press

Živimo u vremenu u kojem kao društvo nismo imali nikad više, a istovremeno nikad nismo bili nezadovoljniji, riječi su kojima članovi benda opisuju poruku pjesme, za koju ističu kako je uskoro uvrštavaju i u koncertni repertoar: Jedva čekamo da je počnemo svirati uživo, jer je jedna malo žešća koncertna stvar. Obećali smo raditi na novim pjesmama, a nadamo se da ćemo uskoro imati spreman i cijeli album.

Novi singl nosi prepoznatljivi potpis Huseina Hasanefendića Husa, autora bezvremenskih stihova i glazbe Parnog Valjka koji su odgojili generacije slušateljica i slušatelja. Uz predstavljanje nove pjesme u radijskom eteru i digitalnoj sferi, bend donosi i prateći videospot, koji potpisuje zagrebački fotograf i redatelj Dinko Čvorić – Doringo, zaslužan i za videospot singla “Moja glava, moja pravila”.

A upravo su tim singlom članovi benda početkom proljeća započeli novo poglavlje, u kojem im se u ulozi pjevača pridružio talentirani Igor Drvenkar. Pjesma je doživjela odličan prihvat među publikom, kao i kod radijskih urednika, budući da se odmah po objavi našla na #1 HR Top 40 liste i dio je najemitiranijih domaćih pjesama u radijskom eteru već 14 tjedana.

Odlične reakcije publike i brojne riječi podrške uslijedile su i serijom koncerata kojima je Parni Valjak u posljednja dva mjeseca nastupio diljem regije. Nakon iznimno posjećenih koncerata u sklopu klupske proljetne turneje u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru, svoju vrhunsku sviračku energiju prenijeli su i na open-air nastupe na rasprodanom pulskom Kaštelu te Arsenal Festu u Kragujevcu i City Groove festivalu u Podgorici.

Kako i sami ističu, bez svirke gube svoj smisao, stoga svoju energiju i srž djelovanja nastavljaju dijeliti upravo s mjesta gdje se najugodnije osjećaju – na pozornici, pred svojom publikom. U narednim tjednima slijede njihovi daljnji nastupi diljem regije, koji uključuju između ostalih samostalni koncert 31. kolovoza na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, kao i nastupe u sklopu Kula Kula Festivala u Trogiru, Špancirfesta u Varaždinu, a zatim i iščekivani klupski koncert pred zagrebačkom publikom, 10. listopada u Tvornici kulture.

Foto: Jaka Rogelj

Bend koji je obilježio gotovo pola stoljeća regionalne glazbene povijesti korača novim poglavljem, u kojem kroz pomno odabrani koncertni repertoar nastavljaju i dalje s publikom dijeliti svoje svevremenske klasike. Da u njima ima još inspiracije potvrđuju i nove autorske pjesme, za koje se nadaju da će ih uskoro predstaviti i u obliku novog studijskog albuma.

Novi singl “Bogati će pobjeći na Mars” dio je tog putovanja, a pjesma je od 5. srpnja dostupna u radijskom eteru i na svim digitalnim glazbenim platformama, pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll