Pavel – Za nju

20.10.2023.
Rockomotiva

Ovo nije protestna pjesma – ovo je pjesma o ljubavi, nadi, putovanju, o zaštitničkoj snazi majčinstva.

Tekst & foto: press

Nova pjesma grupe Pavel objavljena je u suradnji s Fondom za žene Zaklade Solidarna, koji pomaže ženama da izađu iz kruga nasilja, što je u prosjeku jedna žena tjedno s dvoje djece, pokazuje statistika rada Fonda.

Ovo je pjesma o majci koja je s kćerkom pobjegla iz nasilne veze, ovo je pjesma koja ima sretan završetak, a nadam se da će takav isti imati sve majke i djeca koje se nalaze u nasilnom i nesretnom kućanstvu – izjavio je povodom objave pjesmeZa njuautor Aljoša Šerić, od čijeg emitiranja dio tantijema ide izravno na namjenski račun Fonda ze žene.

Zaklada SOLIDARNA od svog osnutka krajem 2015. godine kao jedan od prioriteta postavila je rad na zaštiti ženskih prava te promicanju rodne ravnopravnosti. Uspostavljanjem Fonda za zaokružen je dosadašnji rad Zaklade u borbi protiv nasilja, ostvarivanju prava svake žene na život bez nasilja, prava na dostupnu zdravstvenu skrb, prava na političku, ekonomsku i društvenu ravnopravnost.

Od sredine 2019. do danas podržali smo 206 žena koje su preživjele nasilje, što znači da u prosjeku kroz Fond za žene tjedno pomognemo jednoj ženi s dvoje djece da izađu iz kruga nasilja. Pratimo i bilježimo izazove i napore što žene koje su preživjele nasilje prolaze u cilju da se osamostale, ostvare i razviju te ih kroz financijske potpore Fonda nastojimo podržati na tom putu. Podržite Fond za žene jer svaka donacija znači novi početak i budućnost bez nasilja za njih- izjavila je Karla Pudar, voditeljica Fonda za žene.

Za nju’ je simbolično vokalno iznijela Tonka, koja je, kaže nam – ovu pjesmu otpjevala za svoje dvije kćerke u kojima nalazi motivaciju i inspiraciju za sve što radi.

Živim u obitelji prepunoj nježnosti i ljubavi, stoga ne mogu ni zamisliti za koliko žena je dom sve samo ne nježnost, smiraj i sigurnost. Ova pjesma nosi poruku upravo za njih, da ne gube nadu i izvuku iz sebe zadnji atom snage u potrazi za srećom i mirom.

Vizualno je priču zaokružio Domagoj Mrkonjić, a montirao Nemanja Savić. Aranžman nosi potpis Aljoše Šerića i Jere Šešelje, koji ujedno potpisuje miks i master. Pjesma je snimana u RSL studiju Novo Mesto i Penthouse studiju Zagreb, snimali su Jere Šešelja, Toni Tkalec i Matej Pecaver.

Informacije o Fondu za žene i načinima doniranja možete pronaći ovdje: https://solidarna.hr/fond-za-zene/

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll