Phaneron – Odluka

04.05.2023.
Rockomotiva

Nakon objave drugog studijskog albuma “Sfinga” predkraj prošle godine Phaneron je objavio drugi singl i videspot za pjesmu “Odluka”. Spot je snimljen u zagrebačkom klubu Dva Osam a režirao ga je Marko Čordaš s kojim su dečki iz Phanerona nastavili suradnju nakon prethodnog videospota za pjesmu “Gdje si”. Odnedavno je i u prodaji fizičko izdanje albuma na CD-u koji se može kupiti u svim glazbenim trgovinama.

Tekst: promo
Foto : Marko Čordaš

Odluka je drugi singl našeg aktualnog albuma Sfinga i razlog zbog kojeg smo odlučili da je poprati i novi spot, je njena direktna energija i dinamika, koje smo odmah prepoznali već u prvotnom kreiranju. Tekst za pjesmu je poprilično brzo nastao, a inspiracija je izvučena iz određenih životnih situacija ljudi oko mene, te istovremene odluke, koje su morali donositi da bi ih riješili. U procesu snimanja i produkcije pjesme, moram zahvaliti našem producentu Leu Anđelkoviću, koji mi je pripomogao u slaganju vokalne melodije kod „mosta“ pjesme. Odluka svakako spada u one pjesme, koje nam je super izvoditi uživo, te smo se radi same energije odlučili da ju poprati i takav spot, kojeg smo snimili tijekom koncerta u klubu Dva Osam, a za snimanje i uradak je još jednom zaslužan Marko Čordaš, Izjavio je Stefan.

Phaneron je alternativni rock bend koji je nastao 2013. godine. Nakon par mjeseci probi napravili su dovoljno materijala za prvi akustični EP na engleskom jeziku “Memories“. Ubrzo nakon toga uslijedili su nastupi u nekoliko značajnijih prostora kao što su Sax, Tvornica Kulture, Vintage Industrial Bar…

Početkom ljeta 2016. Bend je izbacio EP ”Live in Sax” te je nastupio na INmusic festivalu.

Bend čine: Stefan Nožica (vokal), Nikola Lugović (bass), Hrvoje Ćurlin (gitara), David Lipovac (bubnjevi).

Zvuk benda obilježili su smjerovi poput grungea, alternativnog metala te određeni dijelovi funka i progresivnog rocka.

Kroz proljeće/jesen 2018. bend je pod producentskom palicom Lea Anđelkovića snimio album “Rekord Ploča” koji je izašao sredinom travnja 2019. godine.

‘’Rekord Ploča’’ je album prvijenac ove četvorke i donosi 9 novih pjesama na hrvatskom jeziku. Vokalne harmonije uz Stefana upotpunjuje Leo Anđelković a pridružio im se Yogi Lonich (Chris Cornell) na električnoj gitari na pjesmi „Kreni Dalje” prvim singlom albuma.

U ljeto 2021. bend ulazi u studio, te ponovno uz produkciju Lea Anđelkovića započinje sa snimanjem svog drugog albuma “Sfinga”. Album je baziran na drugačijem zvuku, kojim je bend htio otići korak više i maknuti se od identiteta, koji ih je obilježio na dosadašnjim uradcima.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll