Pips Chips & Videoclips – Pariz

18.05.2023.
Rockomotiva

PipsChips&Videoclips predstavljaju novu pesmu “Pariz”, prvi i najavni singl s nadolazećeg albuma “Vesna”.

Tekst & foto: promo

Pariz je u osnovi ljubavna pjesma, a usput se dotiče i ključnih, većini dobro poznatih pitanja koja traže konkretne odgovore. Zato sam, ne bježeći od odgovornosti, ponudio i neka rješenja koja vam, nadam se, mogu poslužiti nađete li se u konkretnoj frci u konkretnom Parizu, poručuje Dubravko Ivaniš.

Muziku i tekst za “Pariz” potpisuje Dubravko Ivaniš, produkciju Ivan Božanić, miks Pavao Miholjević i Jurica Ferina, dok je za likovno rešenje naslovnice bila zadužena Nikolina Ivezić. Režiju za prateći video spot potpisuje Rino Barbir, nagrađivani splitski reditelj sa zagrebačkom adresom, poznat po nizu spotova za Vojka V, dobitnik Porina za najbolji videospot “Ne može” i nagrade ZFF-a za kratki film „Druker“. Glavne uloge u spotu tumače Hrvojka Begović iz ZKM-a i Damir Klemenić IZ Performinunita, kazališta Mala scena i Trešnja, te bivši član Montažstroja.

Rino je ubio sa spotom. Opet je drugačiji od svega što je radio, nikad se ne ponavlja, a opet to je on, njegov je potpis. Brutalno je prikazan koloplet muško ženskog odnosa, taj leftoverski eros i tragedija istovremeno. Al bez patetike, jer pjesma je zajebancija, pojašnjava Ivaniš.

„Pariz“ je prvi singl s „Vesne“, novog albuma Pipsa zakazanog za ranu jesen ove godine pod okriljem LAA. Najavni singl dostupan je na svim streaming servisima.

 

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll