poliester – Break-up call

24.06.2024.
Rockomotiva

Zagrebački bend poliester objavio je synth-pop singl „Break-up call“ s kojim predstavljaju svoj autorski rad. Pjesma je napisana je i snimljena u ožujku ove godine, a tematski se bavi ljubavnim prekidom.

Tekst & foto: press

poliester je svoju priču započeo 2019. kao cover bend, a u autorske vode zaronili su u jesen 2021. godine. Do sada je pod producentskom palicom Vedrana Kovačića Belog iz zagrebačkog Chicken Sound studija bend snimio pet autorskih pjesama. Uz autorske kompozicije, bend je u proljeće 2022. odlučio snimiti dvije obrade; pjesme „DreamsFleetwood Maca i velikog Coroninog hita „The Rhythm of the Night“.

Članovi sastava bave se glazbom niz godina, a unatoč iskustvu sviranja različitih glazbenih žanrova, poput jazza, soula, klasičnog i progresivnog rocka te heavy metala, zajednički su jezik pronašli u synth-popu. Unatoč primarnom, navedenom stilu, koji se zvukom možda najviše oslanja na 80-e i sastave poput The Human League, Spandau Ballet i Ultravox u njihovim pjesmama mogu se čuti utjecaji i drugih stilova glazbe, što u konačnici svakoj pjesmi daje posebnu draž.

Članovi sastava su pjevačica Ivana Nürnberger, gitarist i pjevač Davor Vlahov te bas gitarist Dario Pavić.

Break-up call“ je tek početak glazbene putanje poliestera jer njihova posvećenost, rad i strast prema glazbi će pokazati kvalitetu i iskustvo s kojom upravljaju.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll