Potkrovlje – Reci da

21.06.2023.
Rockomotiva

Pop-rok bend Potkrovlje objavio je prvi singl i spot “Reci da” za diskografsku kuću Jugoton Croatia records.

Piše: Milan Čunković
Foto: Ivan Damjanović

Reci da kroz upečatljiv glas mladog glumca i pevača Dimitrija Lazića donosi intimnu ljubavnu priču o prihvatanju i odbijanju, zaogrnutu u slike hladnog, otuđenog grada i svirku koji priziva novotalasni zvuk.

Potkrovlje, autora i klavijaturiste Predraga Marinkovića, jedinstvena je pojava na regionalnoj sceni kao novi bend ali, zapravo, sa dugom tradicijom. Nastanak Potkrovlja seže u novotalasni Beograd. Bend je, između ostalog, učestovao 1980. godine na Palilulskoj olimpijadi kulture na stadionu Tašmajdan, sa generacijskim ispisnicima Idolima, Električnim orgazmom i drugima.

https://www.youtube.com/watch?v=hC4Fi758-sY

Marinković je sa pevačem Lazićem i još nekoliko novih članova nedavno ponovo pokrenuo Potkrovlje i odlučio da snimi svoje izuzetno brojne pesme. “Reci da” je samo najava, svojevrsni zvučni trejler novog Potkrovlja. Ova, i pesme koje će uslediti, donose zvuk bolje prošlosti, oplemenjen Marinkovićevim životnim iskustvom, ali se obraćaju slušaocu ovde i sada.

“Reci da” je snimio i producirao Dragiša Uskoković Ćima, nekadašnji basista Ekatarine Velike, uz remastering u studiju Croatia Records u Zagrebu.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll