Rulja Inc. – Kavez

13.02.2024.
Rockomotiva

Lazarevački bend Rulja Inc. objavio je još jedan video spot za pesmu „Kavez“, sa albuma „Ništa skriveno“ objavljenog za diskografsku kuću Multimedia Music.

Tekst & foto: press

Bend Rulja Inc. poslednje dve godine radio je puno na promociji albuma „Ništa skriveno“ koji je objavljen krajem 2021 godine. Najvažniji deo promocije bili su im živi nastupi, ali veliki deo priče su, kako i sami naglašavaju, video spotovi koje je bend radio u prethodnom periodu u saradnji sa ekipom iz Studija C47, na čelu sa Milanom Savićem Dexterom, koji je od početka rada benda bio zadužen za zvuk i video.

Imali smo tu sreću da smo svakog meseca imali po nekoliko nastupa, pa je glavni fokus bio na svirkama, zbog čega je donekle i trpela realizacija spota za pesmu ’Kavez’, koji stiže posle malo više od godinu dana od kad je objavljen spot za pesmu ’Duhovi’, kažu članovi benda i dodaju: Mnoštvo otežavajućih okolnosti je uticalo na realizaciju ovog spota, što profesionalne, što privatne prirode, ali mi smo nekako i navikli da stvari ne idu uvek glatko kada je Rulja Inc. u pitanju, pa smo bili spremni da se potrudimo nešto više za ovu ideju.

Ideja vodilja spota za pesmu “Kavez” je demistifikovanje lepote, one površne, fizičke, materijalne, one lepote koja je na dohvat ruke. „Neretko se desi da ljudi neke pesme napišu ne razmišljajući previše o tome šta one zaista govore, pre svega samom autoru, pošto će ih svaki slušalac razumeti na neki sebi svojstven način. Nekako se to isto desilo i sa ovom pesmom, koja je kako je vreme prolazilo počela da nas sustiže nekim svojim pravim značenjem, noseći poruku koja je bila vrlo inspirativna za ekranizaciju“ kaže bend.

Tako je bend i došao na ideju da svakog aktera u spotu prikaže kroz jedan od 7 smrtnih grehova, skupljenih na jednom mestu, dok se u centru nalazi Lepota, koja okružena tim grehovima pokušava da opstane, da ne sklizne u sopstveno ništavilo. I da li je Lepota sama po sebi dovoljna da se izbavi iz tog Kaveza opkoljena svim grehovima? Ili joj je ipak i samoj tu mesto…

Spot je sniman u Beogradu u Galeriji Polet (sa prekidima) u periodu od maja do oktobra 2023. Veliku zahvalnost bend Rulja Inc. duguje ljudima koji su učestvovali u realizaciji spota, pre svega Milanu Saviću Dexteru, ispred ekipe iz Studija C47, koji je bio zadužen za snimanje, montažu i pisanje scenarija, zatim Vukašinu Lekiću koji je bio ogromna tehnička i logistička podrška čitavom procesu snimanja.

Veliko hvala i “grehovima” u spotu, Miljanu Todoroviću, Nataliji Lukić, Bojani Marković i Ani Stojanović, koji su zaista poslednje atome snage ostavili na snimanju, rame uz rame sa nama, dodaje bend.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll