Rustice – Budi se dan

14.09.2023.
Rockomotiva

Rustica, projekt prve otočke pop klape, dolazi iz Trpnja na Pelješcu i nakon dvije uspješnice u aranžmanu Croatia Records predstavlja i treći singl pod imenom “Budi se dan”. Ovaj singl obilježila je suradnja s nekoliko renomiranih splitskih glazbenika i poznatim režiserom Dinkom Čvorićem Doringom.

Tekst & foto: press

Glazbu i tekst za pjesmu “Budi se dan” potpisuje Branimir Ančić, a aranžman i studijsku produkciju radio je Petar Radanović. Vokalni pratnju za pjesmu postavili su Nikola Čelan i Branimir Ančić, a bubnjeve je odsvirao Jan Ivalić. Novim zvukom te napretkom u produkciji Rustica je pokazala da zna u kojem smjeru će ići njihova glazba kao i prvi album kojim bi se trebala pozicionirati među ozbiljnija imena ovog žanra domaće glazbe.

Pjesma je nastala za vrijeme lockdowna i korone, kao težnja za završetkom tog stanja, ali smo je pretočili u ljubavni kontekst jer smo se dobro snašli u toj tematici. Spot je sniman u prekrasnom ambijentu splitske palače ‘Cindro’ gdje smo bili prisutni na jednom eventu koji je bio organiziran u venecijanskom stilu pa smo upravo tu dobili ideju za vizualni identitet pjesme, a koji bi nas odmaknuo od dalmatinskog standarda te uz naš stil glazbe prikazao dalmatinsku pjesmu na jedan moderniji način, poručila je Rustica.

Nema sumnje da je Rustica svojim modernim i zanimljivim pristupom audioprodukciji, kao i videospotovima, pronašla novo mjesto pod domaćim estradnim nebom. Uskoro očekujemo njihov album prvijenac.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll