Sassja – Ksnmsry

26.05.2023.
Rockomotiva

Nakon što je pesmama „Znam“ i „Tišina“ slušaoce upoznala sa nešto drugačijim muzičkim izrazom, uvek direktna muzičarka svojstvenog stila – Sassja predstavlja svoj novi singl pod nazivom „Ksnmsry“ [kasnim, sorry]!

Tekst: promo
Foto: Tajana Dedić Starović

Kroz ovu numeru mlada autorka bavi se socijalnom tematikom – kritikuje toksična radna okruženja i sve ono što vremenom uzrokuje osećaj konstantnog pritiska i nezadovoljstva. Pored pesme, objavljen je i muzički spot u režiji Tajane Dedić – Starović.

Da li ste i vi za svoje školovanje, fakultet, magistriranje, nagrađeni „obaveznom prijavom“? Da li je i vaš poslodavac nudio „dinamično okruženje“ u oglasu za posao? Pod dinamikom je mislio na rad subotom i svakodnevno ostajanje sat-dva-tri duže od radnog vremena propisanog u ugovoru. Sve to naravno za ona ista „redovna mesečna primanja“ koja su prvobitno ponudili, jer tada ugovor mora da se poštuje. Da li si ti osoba koja osim svog posla radi i tuđe poslove? Pa zašto ne bi: usput ti je, ti to znaš, ti ćeš to brže, bolje mi je da ti to završiš, nego da zaposlim još novih dvoje, troje ili pedeset novih ljudi, izjavila je muzičarka o novom singlu.

Sanela Josipović Sassja napisala je temu zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnikom Kantrimanom (Rokom Kovačem). Stihove pesme inspirisale su situacije u autorkinom okruženju gde poslodavci od zaposlenih često traže beskrajan popis kvalifikacija i niz odgovornosti koje iziskuju prekovremeni rad, dok zauzvrat nude „dinamično radno okruženje“ i „mogućnost napretka“, odnosno floskule koje su vrlo često sinonim za nisku platu koja i nakon više godina iskustva ostaje ista. U pesmi će se zasigurno mnogi pronaći, a umetnica na kraju spota uliva nadu da je možda sasvim u redu napustiti nametnutu svakodnevnicu.

 

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll