SindromZ – Zmije

23.04.2024.
Rockomotiva

Alternativni indie rock bend iz Sarajeva SindromZ ili skraćeno SZ je nakon 2 godine izbacio novi singl popraćen muzičkim videom za pjesmu “Zmije”.

Tekst & foto: promo

Riječ je o prvom singlu sa njihovog nadolazećeg debitantskog studijskog albuma naziva “Odavde do tamo”. Pjesma “Zmije” je možda najmračnija pjesma koju bend ima do sada te nagoviještava dolazak malo zrelijeg i kompletnijeg zvuka. Pjesmu su snimili u studiju “Space Echo Sarajevo” a popraćena je i muzičkim videom koji potpisuje sada već bendov dugogodišnji saradnik BadShoe (Goran Đ.).

Ova pjesma je posvećena roditeljima koji su prošli kroz pakao. Htjeli smo da prikažemo kako je to biti roditelj koji je izgubio svoje dijete, kroz šta prolaze i koliko su očajni u borbi da nađu pravdu na ovim prostorima i ovim sistemima. Zapitali smo se koliko je tanka linija da se postane baš ono protiv čega se bore, da uzmu pravdu u svoje ruke i koliko se u njima bori dobro i zlo. U našoj zemlji, a i u zemljama regiona, obični ljudi nisu zaštićeni, “od ranije poznati policiji” hodaju slobodno i počinitelji krivičnih djela često ne budu ni procesuirani. Oni uhvaćeni se izjašnjavaju da nisu krivi, a roditelji kroz sve to moraju da prođu, a vrijeme se ne može vratiti. “Zmije” je pjesma unutrašnje borbe jednog roditelja da u potrazi za pravdom ne ubiju sve ono što je dobro u njima.

Bend trenutno još uvijek radi na svom albumu prvijencu koji možemo očekivati u drugoj polovini ove godine.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll