Skotni Vrag – Splet kola

13.02.2024.
Rockomotiva

Ususret nadolazećem samostalnom koncertu, koji će se održati 28. ožujka u Vintage Industrialu, Skotni Vrag ruši granice forme i žanrovskih obilježja svojim prvim međualbumom „Splet kola”.

Tekst & foto: press

Riječ je o pjesmama koje je bend snimio u svrhu najave dosadašnjih nastupa, a koje postaju svojevrsni glazbeni spomenar uspješnoj prošlogodišnjoj koncertnoj turneji.

Novo izdanje na kreativan i zabavan način prisjeća na održane koncerte poput nastupa na posljednjem Ferragosto JAM festivalu u pjesmi „100%” ili pak najsjajniji dragulj na kruni uspješne turneje Skotnog Vraga, rasprodani koncert s Daliborovim Granjem održan u zagrebačkom Boogaloou, za koji je bend pripremio tombolu i jedinstveno izvlačenje dobitnika, što se može čuti i u pjesmi „Bouga Lou”.

Kroz deset raznolikih pjesama najbližih formi jingleova Skotni Vrag pokazuje vokalnu potentnost, ali i neviđenu kreativnost te još jednom potvrđuje sposobnost poigravanja s elementima brojnih žanrova, ovog puta Skotni Vrag u kolo je spleo i elektroniku, etno, hip hop, psihodeliju, dub, reggae te groove.

Svojim osebujnim izričajem, nekonvencionalnim vizualnim identitetom (šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje) i pristupom stvaranju Skotni Vrag se vrlo lako nameće kao jedno od zanimljivijih imena domaće alternativne scene. Nakon objave zapaženog istoimenog albuma prvijenca iz 2022. godine i dinamične 2023. godine Skotni Vrag nastavlja s koncertnim aktivnostima i pripremama za prvi veći samostalni koncert koji će se održati u četvrtak, 28. ožujka u Vintage Industrialu, ali i nastavlja rad na pjesmama koje će se naći na novom albumu.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll