Soba 9 – Kako ćemo, kamo i kud?

13.06.2024.
Rockomotiva

Soba 9 je mladi zagrebački pop-rock-funk-punk sastav koji predstavlja svoj prvi singl naziva “Kako ćemo, kamo i kud?”

Tekst & foto: press

Ova plesna i energična pjesma najbolje opisuje ovaj bend koji samo čeka da eksplodira i pretvori se u pravu senzaciju. Okupili su se u studentskoj sobi br. 9 i počeli svirati te vrlo brzo oformili odličan sastav koji predvodi vokalistica i violinistica Maria Jović. Tu su još Roko Prpa na bas gitari, Marko Jurišić na bubnju i Karlo Gajšak na gitari. Njihov prvi singl krasi zarazna melodija uz funk prizvuk, a odličan tekst opisuje jednu ludu večer u životu mladih. Gitarist Karlo Gajšak o pjesmi kaže:

Jednog vrućeg ljetnog dana Roko i ja na svojim smo instrumentima u sobi 9 studentskog doma tražili nove zvukove i harmonije. U tom trenu još nismo imali pojma da stvaramo novu pjesmu, ali se novi ritam provlačio na svim sljedećim svirkama u sobi. Jedne noći prije spavanja Roko je, u naletu inspiracije, napisao tekst. Tako je pjesma malo po malo u nekoliko mjeseci dobila svoj oblik; dijelovi su se dodavali, kratili i mijenjali sve dok nije došlo vrijeme odluke: pjesma je gotova! Namijenjena je ne samo mladima, nego svima koji se osjećaju pomalo izgubljeno u ovim konfuznim vremenima, a spas bar na kratko nalaze u dobroj glazbi.

Pjesmu prati i odličan spot na kojem su radili Juraj Čurdo (kamerman, režiser) i Silvio Balija (montažer) te sami članovi benda. Soba 9 konstantno je koncertno aktivna, a prva slijedeća svirka im je 14.6. na Klanjec ART festu. Za jesen već u pripremi imaju nove pjesme.

Zapamtite ovaj bend i njihov prvi singl jer pred njima je blistava budućnost.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll