Špurijus feat. Mladen Badovinac – Direktan prijenos

16.04.2024.
Rockomotiva

Drugi singl Špurijusa sa nadolazećeg trećeg albuma stiže dva mjeseca nakon uvodnog “Dobrog čovjeka”, a zove se “Direktan prijenos”. Radi se o novoj suradnji splitskog benda sa etabliranim glazbenicima, nakon gostovanja dr. Popa iz Atheist Rapa, ovog puta odružili su snage s TBF-ovcem Mladenom Badovincem, koji se i u novoj formi snašao kao iskusni punk rocker.

Tekst & foto: press

Direktan prijenos je, poput prethodnog singla, novi obračun s društvenim anomalijama i nepravdama, samo ovaj put na manje ironičan i više izravan način. Dok je ‘Dobar čovjek‘ ismijao samodopadnu oportunu narav malog čovjeka, jednog od nas, ‘Direktan prijenos‘ se bavi apsurdnošću djelovanja i suradnji određenih kvazibuntovnih krugova s povlaštenim kadrovima. Kad svjetovni i duhovni predvodnici pronađu zajednički jezik s onima koji bi trebali biti pogon za razvoj kritične mase, kad ulični grafiti slave svetost autoriteta i javno propisane vrijednosti, tada dolazi do moralnog rasapa i beznadnosti pojedinca u bilo kakav sretan rasplet. Ideali su unovčeni, Robin Hood je postao Superhik, a pojedinac je deložiran i čeka posljednju pomast.

Ovu netipično dugu punk rock pjesmu snimio je i miksao Dino Siriščević prošle godine u svom CCC studiju u Splitu, u kojem bend u postavi Domo/ Tudor/ Jojo/ Saba nastavlja snimati pjesme za svoj prošireni album, koji će izaći u izdanju Mudrog brka.

Videospot je snimio i montirao Julio Juraga, a osim Mladena i članova Špurijusa, u spotu se pojavljuju Vana Miličević te stalni suradnik, osnivač i počasni član benda, renesansni čovjek Leo Murgić. Za maske iz Orwellove „Životinjske farme“ zaslužna je Juliana Voloder, a samo snimanje u prostorijama amfiteatra splitskog Doma mladih osigurali su članovi udruge Redakcija uz nesebičnu pomoć Kristijana Čaćije.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll