Srčani Udar & Rok Apoteka – Amajlija

01.11.2023.
Rockomotiva

Rok muzika je oduvek bila sinonim za strast, energiju i izražavanje emocija kroz gitare i tekstove. Uzbudljiva vest stiže sa muzičke scene jer su bendovi Srčani Udar i Rok Apoteka udružili snage kako bi predstavili novu pesmu i spot “Amajlija”.

Tekst & foto: press

Srčani Udar je osnovan 2004. godine u Kanadi i zbog svojih eksplozivnih nastupa je ubrzo stekao i nekoliko nadimaka, kao što su ,,Uragan Dijaspore” i ,,Vukovi sa Ontarija“.

Bend je do sada izdao 8 studijskih albuma od kojih je jedan na engleskom jeziku ,,Hell No” (CBC Music), a pesma ,,Frozen Ponds” ušla je u uži izbor nove himne kanadskog hokeja. Od začetka do danas, bend učestvuje na stotine manifestacija, festivala i solističkih koncerata širom dijaspore. Studijske saradnje benda uključuju saradnju sa mnogim muzičarima poput Alena Islamovića, Zlatana Ćehića Ćehe, Danijela Popovića, Alena Slavića, Tonija Jankovića, Osvajača, Mikija Petkovskog, Marka Milivojevića…

Članovi benda Srčani Udar:

Slobodan Boban Vitas Sole – vokal i gitara

Dejan Đurković Englez – gitara

Dragan Rusić Profesor – klavijature

Szluka Ištvan Pišta – bas

Ademir Vaske Brcanović – bubnjevi

Rok Apoteka ima više od 50 nastupa godišnje, što po klubovima, što na festivalima i raznim drugim manifestacijama. Bend je osnovao Ivan Bošnjaković u Užicu 1993. godine, a prvi pevač bio je poznati glumac Ivan Bosiljčić. Nakon dugogodišnje pauze, bend je nastavio sa radom u Novom Sadu pre tri godine sa novom postavom.

Prvi album pod nazivom ,,Kišobran za snove” sa deset autorskih pesama koji je izašao u decembru 2022. godine, dobio je brojne pozitivne kritike. Muzički kritičar Branimir Lokner je izjavio da je to najbolji rock album poslednjih godina na našim prostorima. Nekoliko pesama su bile prve na top listi Radija 202 i hitu nedelje.

Bendovi su udružili snage na različitim kontinentima kako bi doneli ovaj muzički dragulj. Srčani Udar je snimio vokale, gitare, klavijature i ostalo u Kanadi, dok je Rok Apoteka iz Srbije dodala gitare i vokal. Mix i mastering su obavljeni u studiju ,,Piknik“ u Novom Sadu, stvarajući savršen spoj njihovih vrlo sličnih muzičkih stilova. Rok Apoteka je snimila deo spota na Tvrđavi Bač, a Srčani Udar je svoj deo snimao u Kanadi. Rezultat je pesma koja obećava da će osvojiti srca ljubitelja rok muzike širom sveta.

Članovi benda Rok Apoteka:

Ivan Bošnjaković – vokal, gitara
Duška Jakšić – vokal
Kristina Jevtović – klavijature, prateći vokal
Nemanja Necić – bas gitara, prateći vokal
Daniel Kulišić – gitara
Sebastijan Šimunović – bubnjevi

Vampiri – Letimo

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll