Stereotrip – Smicalica

20.06.2024.
Rockomotiva

Upravo objavljenim singlom “Smicalica” Stereotrip najavljuju novo studijsko izdanje.

Tekst: press
Foto: Doringo Photography

Stereotrip, domaći alternativni rock bend iz Splita osnovan je 2019, a čine ga Marko Petrović (bas i vokal), Roko Leni Ukić (bubanj), Ante Madunić (gitara) i Antonio Vuletić (klavijature), a od jeseni 2023. godine zvučna slika benda dodatno pojačana gitaristom i prijateljem Ivom Tudorom, koji je postao redoviti gost u studiju i na koncertima, donoseći novu svježinu i kreativnu energiju.

U lipnju 2023. godine objavili su svoje premijerno studijsko izdanje “Mimo svijeta“, za Street Pulse iz Splita, snimano u mostarskom studiju “Pavarotti”, a već ove godine nam stiže njihovo drugo studijsko izdanje. Novi album najavljuju u podne objavljenim singlom “Smicalica“, i pratećim videom, koji predstavlja nastavak kreativnog puta benda, te njihovu stalnu evoluciju u glazbenom izričaju. “Smicalica” donosi svježinu i novu energiju koju njihova publika prepoznaje i voli.

Tekst singla napisao je Marko Petrović, za glazbu i aranžman su zaslužni Marko Petrović, Roko Leni Ukić, Ante Madunić i Antonio Vuletić. Snimanje i produkcija je djelo Saše Karabatka i Ivana Božanića, audio tehničar je bio Adin Sarić, pjesma je snimljena u studiju Pavarotti u Mostaru, a mix i mastering potpisuje Ivan Božanić. Režiju, kameru i montažu videa je majstorski napravio Dinko Čvorić – Doringo, druga kamera i rasvjeta je bio Igor Bogdanović, a posebna zahvala ide klubu Kocka za ustupljeni prostor!

O singlu kažu:

”Smicalicu” smo izabrali kao prvi singl novog albuma u trenutku čim je nastala, netom nakon snimanja prvog albuma. Nastala je iz Antinog riffa, koji nam se svima instant svidio, nakon toga smo isti dan zakopali groove, a Marko je sutradan došao s tekstom, tako da smo imali gotovu stvar doslovno u jednom danu. Iako još nije službeno izašla, sviramo je redovito na svakom koncertu i imamo super reakciju na nju, a na albumu će se naći u proširenoj verziji s introm.

Poznati po svojoj energiji i strasti prema glazbi, neumorno nastupaju diljem zemlje, njihov zvuk je čvrst, energičan i beskompromisan, zbog čega ih publika iznova podržava na svakom njihovom novom nastupu.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll