Swingers – Iza zatvorenih vrata

23.01.2024.
Rockomotiva

Pjesma “Iza zatvorenih vrata” novi je službeni singl i spot grupe Swingers s aktualnog albuma “Zapleši twist” objavljenog krajem prošle godine. Glazbu i tekst potpisuje Robert Mareković, a na aranžmanu su uz njega radili i Igor Zlokić, Zvonimir Bajević te Zdenko Ivanušić.

Tekst & foto: press

U pjesmi ‘Iza zatvorenih vrata’ oduvijek sam vidio potencijal, a nikako nisam bio zadovoljan starom verzijom. Ovaj album obrada otvorio je šansu da je snimimo ponovo i to smo napravili onako kako sam oduvijek priželjkivao, objasnio je Mareković.

Album “Zapleši twist” zapravo je hommage velikanima domaće scene od Ive Robića, grupa: Bijele strijele, Animatori, Parni valjak, Prljavo kazalište i naravno Fantomi čiji je frontman bio Robert Mareković, danas vođa i frontman benda Swingers.

Na izdanju se nalazi četrnaest pjesama, a neke od njih su “Sunny” u kojoj gostuje legedarni Drago Diklić; na pjesmi “Srce laku noć” virtulano su ugostili Ivu Robića, a pjesma je nastala u godini u kojoj smo obilježili 100. rođendan ovog velikog pjevača. Pjesma “Sviraj nam rock“, prepjev je klasika Chucka BerryaJohnnie B. Good” i posvećen je legendarnom Kići Slabincu čije je glazbene početke upravo obilježila rock glazba.

Album je najavila pjesma “Čuvaj me, pazi me“, obrada istoimene pjesme Đavola na kojem su Swingersi ugostili Nenu Belana, a pjesma je vrlo brzo postala hit. Sudeći po prvim reakcijama, i novoj pjesmi “Iza zatvorenih vrata” smiješi se ista “sudbina”.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll