Swingersi i Neno Belan – Čuvaj me, pazi me

08.09.2023.
Rockomotiva

Nakon što su osvojili radijski i televizijski eter pjesmom “Ljubavi moja (Mia bella)”, Swingersi predstavljaju obradu kultne pjesma “Čuvaj me, pazi me”.

Tekst & foto: press

Spomenuti singl u originalu se našao na prvom albumu grupe Đavoli, “Ljubav i moda“, a Swingersima se na ovoj obradi pridružio upravo Neno Belan. Sjajni aranžman ove feelgood pjesme potpisuju Robert Mareković i Zvonimir Bajević, dok iza režije spota stoji Dinko Čvorić – Doringo.

Đavoli su bili matični bend Nene Belana koji je uvelike ostavio traga na Roberta Marekovića, čija je prva grupa Fantomi nastala pod direktnim utjecajem Belanovog sastava. Šarm glazbe pedesetih i šezdesetih godina krasio je djelovanje oba naša cijenjena sastava, a o suradnji s Belanom Mareković kaže:

Swingersi su imali čast nekoliko puta ugostiti Nenu Belana uživo, ali mi je trebalo da smognem hrabrosti priupitati ga koju pjesmu Đavola bi Swingersi mogli obraditi. Predložio je da napravimo ‘Čuvaj me, pazi me’ na swing način, a na moj upit da nam gostuje na snimci odgovorio je potvrdno te mi je tako ispunio dugogodišnju želju.

Uz Roberta Marekovića, produkciju potpisuje i Filip Vidović, poznat po produkcijskim pothvatima s duetom 2 Cellos.

 

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll