TereT – Oluja

21.12.2023.
Rockomotiva

Bend TereT objavio je pjesmu ”Oluja”, svoj munjeviti treći singl. Nakon što je pjesme ”Spasi me” i ”Cimet” objavio samostalno, trećim se singlom mladi peteročlani bend pridružuje JeboTon labelu i najavljuje album prvijenac ”Ulice”.

Tekst & foto: promo

TereT su 2022. godine osnovali Fran Kovačević (vokal, gitara), Borna Brosig (gitara, prateći vokal) i Antonio Jakus (bas gitara), a ovog su im se ljeta pridružili i Jan Shourgot na klavijaturama te Luka Dučić na bubnjevima i pratećem vokalu. Kombinirajući elemente indie, funk, hard rock i psihodelične glazbe, mladi bend palindromskog imena u potrazi za vlastitim glazbenim i autorskim identitetom stvara svoj jedinstveni novi zvuk. Pjesma ”Oluja” njihovo je najžešće ostvarenje do sada, ispunjeno destruktivnim riffovima, funky ritmovima, psihodeličnim melodijama, zanimljivim tranzicijama i brojnim efektima. Singlom najavljuju i svoj debitantski album ”Ulice” koji planiraju objaviti već sredinom siječnja.

Previše je vremena prošlo otkako smo izbacili neku pjesmu. Taj period ironično zovemo ”zatišje pred Oluju” jer smo znali da ćemo se vratiti s nečim jačim prije nego što smo uopće znali da će nam se sljedeći singl zvati ”Oluja”, a kamoli da će promovirati naš debi album ”Ulice”… U vlastitom makeshift studiju posvetili smo najviše vremena za ovu stvar, imali smo i najviše slobode jer je pjesma bila labavo definirana. Dali smo si slobodu eksperimentiranja sa zvukovima – gudalo, raznolike klavijature, efekti od A do Z… Glavna je tematika proizašla iz jedne naše prijateljske anegdote, a ima i elemenata ljetne oluje koja je zahvatila Hrvatsku ove godine, ispričali su dečki iz TereTa.

Iako ne postoji ni dvije godine, TereT je u svom rezimeu nanizao brojne klupske i festivalske nastupe. Svirali su po različitim klubovima u Zagrebu, od Melina i Spunka, preko Hard Placea i Sax-a, a predstavili su se i na festivalu školskih bendova Superval. Održali su koncerte u Puli, Samoboru i Šibeniku, a u zagrebačkoj su Hali dijelili pozornicu i s poznatim kultnim bendom Zabranjeno pušenje kada su im nastupili kao predgrupa.

TereT možete uhvatiti uživo na festivalu Superval+ koji će se održati 4. siječnja 2024. godine u Vintage Industrial Baru. Nakon toga slijedi velika promocija prvijenca ”Ulice” koja će se održati u četvrtak, 8. veljače u Tvornici kulture.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll