The Bad Week – Playing

18.01.2024.
Rockomotiva

Harizmatični country blues bend The Bad Week predstavio je novi video za pesmu „Playing“ sa predstojećeg, drugog albuma „It is how it is“ koji će biti objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

Tekst & foto: promo

Nakon velikog uspeha albuma „So it Was“ objavljenog 2022. godine koji je odlično prihvaćen od publike, a o čemu svedoče dva rasprodata tiraža ovog izdanja, The Bad Week u procesu je stvaranja novog, drugog albuma „It is how it is“ koji bi trebalo da bude objavljen ovog leta. Novo poglavlje ovaj jedinstveni trojac započinje pesmom „Playing“.

Pesma je najava predstojećeg albuma. On je zamišljen da bude bogatiji zvukom od prvog i nadamo se zreliji, ali to je već na publici da presudi. Svakako, prikazuje proces i rast u našem radu, kaže bend.

Pesma „Playing” bavi se emocijom sećanja na mladost i na svu lakoću i slobodu koju ona nosi. Obojena tugom i setom pesma raste u inspirisajuću notu koja ohrabruje slušaoca da duh mladosti probudi u sebi i kako prepozna tako i uvede radost u svoj život. „Svaki trenutak može nam biti poslednji, a zahvalnošću bogatimo sebe i ljude oko sebe i životu dajemo smisao. U spotu mlada devojka slušajući pesmu provodi ceo dan plesajući i kroz pokrete simbolično prenosi poruku zahvalnosti i ushićenosti “bivanja”, tog dečijeg oduševljenja naizgled običnim stvarima“ objašnjava bend The Bad Week.

Na spotu su radili Duško Rastović (režija, produkcija, montaža i kamera), Aleksandra Čavić (glavna uloga), Strahinja Jajić (vokal i gitara), Stefan Stefanović Gile (usna harmonika), Danijel Seethaler (bubnjevi), Nenad Patković (gitara i bas gitara) i Nebojša Brdarić Brda (zvuk).

Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima koji su dobrovoljno statirali u spotu, vlasnicima i posluzi caffe bara „Foxtrot” koji nam je dozvolio snimanje u lokalu i našoj diskografskoj kući Multimedia Music koja nam pomaže u svakom vidu realizacije. Hvala vam, dodaje bend.

Muzički sastav The Bad Week nastao je u julu 2020. godine u Novom Sadu (Srbija) kao ulični bend koji je rad započeo na pločnicima u centru grada doprinoseći njegovoj atmosferi i energiji da bi kasnije proširili svoju umetnost nastupajući aktivno po klubovima i festivalima širom Srbije i u regionu.

Na Festivalu akustične muzike ”FAMUS” u Sivcu (Srbija) bend je 2021. godine osvojio prvo mesto po mišljenju publike i stručnog žirija, sa pesmom „So it Was“.

2023. godine postali su i deo European Blues Union-a, organizacije koja promoviše Blues kulturu i muziku u Evropi, kao prvi predstavnici iz Srbije.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll