the Karambol & Septica – Divan dan

22.07.2023.
Rockomotiva

“Divan dan” pjesma je the Karambola koju je na svoj osebujan način začinila Septica, a naći će se na njihovom novom albumu.

Tekst & foto: press

Autor glazbe je Miroslav Füzy, gitarist the Karambola, a uz njega tekst potpisuje Dubravko Mataković. Aranžman su napravili the Karambol i Branimir Jovanovac Bani, pod čijom producentskom palicom je nastao i nadolazeći album.

Pjesma “Divan dan” na duhoviti način progovara o ozbiljnim stvarima današnjeg društva, kao što su neke “pomaknute” vrijednosti koje su raznim utjecajima postale “normalne”, te o problemu alkohola u mlađoj dobi kada je previše vremena i puno konja ispod poklopca motora automobila koji je “tata” kupio. Ipak daje i nadu kako svaki grad i svaki dan može i treba biti divan.

Na isti ozbiljno/neozbiljan način sniman je i videospot u produkciji Saula Tikvića. Glavne uloge imaju Josipa Karimović, the Karambol te Dr. Kuća i Eva Je Umoran iz Septice.

The Karambol uskoro objavljuju novi album s 11 pjesama, među njima četiri već objavljena i zapažena singla te sedam posve novih pjesama. Osim “Divnog dana” sa Septicom, na albumu će se naći još jedna suradnja i to s vinkovačkim kantautorom Darkom Jakušom, poznatim kao Jale.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll