Tomanović – Da li sanjaš

23.05.2024.
Rockomotiva

Danas je izašao novi singl Ljube Tomanovića, „Da li sanjaš“. Ova pesma otvara njegov prvi solo album „Ruke“ koji će se do kraja meseca pojaviti u prodaji na CD formatu.

Tekst: press
Foto: Ivana Tomanović

Tomanović je autor teksta i muzike, dok aranžman potpisuje Aleksandar Karadžić. O pesmi „Da li sanjaš“ Tomanović kaže:

Ne bih baš da objašnjavam pesmu, zato što će je svako shvatiti na svoj način. Čini mi se da je to vrlo univerzalno pitanje koje svako od nas postavlja. Ukoliko odustaneš od nekih svojih osnovnih ideja, postulata onda sebi postaviš to pitanje: Da li si u stanju još uvek da sanjaš?

To je važno svakome od nas, jer ne živimo mi samo u materijalnom svetu, mislim da je materijalni svet daleko nebitniji od onog drugog koji zapuštamo sve više i više.

Da li sanjaš se bavi time, da li sanjaš u ovom ili onom svetu.

Novi singl prati spot, snimljen u zelenoj oazi Delibatske peščare, na Zagajičkim brdima.

Reditelj spota je Vojkan Milosavljević, dok je Aleksandar Obradinović snimatelj.


Ljubinko Tomanović – Bale je rođen 05.11.1964. u Beogradu.

Interesovanje za muziku pokazuje još u osnovnoj školi, a svoje prvo profesionalno angažovanje je imao sa grupom Oktobar 1864 u kojoj počinje da svira 1988. godine. Pored velikog broja odsviranih koncerata, sa grupom je snimio je i album “Crni ples“, jedno od značajnijih izdanja jugoslovenskog rokenrola devedesetih godina. U grupi ostaje do njenog prestanka sa radom 1992. godine.

1992. počinje sa radom u grupi Braća Left, sa kojom snima albume Braća Left 1 i Braća Left 2.

1994. godine, posle izlaska albuma “Kiselo i slatko” svira turneju sa grupom Partibrejkers.

1999. godine priključuje se grupi Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi u kojoj svira do 2022. godine. Pored više stotina koncerata u zemlji i regionu, učestvovao je u snimanju albuma “Pare ne vraćamo” (2002.) i bio njegov producent. Sa Blažom i Kljunovima je snimio i live izdanje “Samo Supermen Srbiju Spasava” iz 2007. godine.

Pored aktivnog bavljenja rok muzikom, paralelno se bavi i primenjenom muzikom, vezanom za autorske i dokumentarne filmove, strip i različite multimedijalne projekte. Sarađuje sa rediteljima i scenaristima (Slobodan Simojlović, Igor Toholj, Dragan Ve Ignjatović), a zajedno sa Goranom Tomanovićem i Dejanom Abadićem učestvuje u snimanju i komponovanju muzike za dokumentarni film Emira MešićaIzlazak u javnost” o poznatoj zagrebačkoj grupi strip crtača “Novi kvadrat”.

Na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma (Martovski festival) 2001. godine dobija nagradu za najbolju muzičku podlogu za dokumentarni film “Bangla Borča“.

2009. godine učestvuje u multimedijalnom projektu Branko Baćovića – Transformation Art.

2022. godine učestvuje u snimanju albuma Aleksandra Karadžića (Arigo Saki) – Da li te stvarno zanima.

2023. godine počinje rad na svom prvom, samostalnom, autorskom muzičkom projektu, albumu Rukama, koji će biti objavljen za izdavačku kuću Menart (Srbija).

Autor je svih pesama i muzike na albumu, a kao aktivni saradnici i gosti na albumu se pojavljuju i: Tatjana Milošević, Boris Eftovski, Luka Jelisavčić, Miloš Bilanović, Vasilije Tomanović i Aleksandar Karadžić.

Fotografije za omot albuma je uradila Katarina Tomanović, a dizajn i pripremu Andrijana Jokić.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll