Traffic Jam – Traffic Jam

04.04.2023.
Rockomotiva

Objavljen je prvi singl niške petorke Traffic Jam istoimenog naziva. Proizvod dugogodišnjeg muzičkog iskustva, muzičkog rezona istomišljenika i verovanja da muzika treba da bude lišena bilo kakvih žanrovskih odrednica.

Tekst: promo
Foto: Srđan Pavlović

Bend Traffic Jam, osnovan je pre nešto manje od godinu dana, tačnije 2022. godine, u Nišu. Ovo je skup dugogodišnjih prijatelja i saradnika, koji su u različitim periodima bili članovi mnogobrojnih cover bandova i na niškoj klupskoj rock sceni prisutni su već nekoliko decenija.

Petorka iz Niša postavila je kao osnovu stvaranje muzike lišene bilo kakvih žanrovskih odrednica i da krajnji porizvod bude presek svih iskustava koje su članovi sticali godinama, baveći se muzikom. U isto vreme, njihov kreativni proizvod je omaž svim muzičkim stvaraocima koji su na njih uticali, a kako sami kažu:

pre svega je namenjen onim zaljubljenicima u muziku, koji žele da i dalje istražuju.

Njihov prvi singl “Traffic Jam”, kao i prateći video spot su upravo tako i nastali, kao plod entuzijazma i iskrene posvećenosti umetničkom radu. U idejnom smislu pesma je posveta vremenu u kome živimo, brzom, nepredvidivom i nemilosrdnom, ali i pripadnicima Generacije X, kojima svakodnevni život vrlo često liči na gužvu u saobraćaju iz koje kao da nema izlaza.

Video spot je trebalo samo da tu poruku benda i svakodnevno lutanje između paralelnih svetova, njihovih želja i mogućnosti – vizualizuje. U tome su im pomogli scenarista, režiser i snimatelja spota Srdan Pavlović i tim njegove producentske kuće Kardan. Bratislav Pavlović je radio video postprodukciju, grafičku obradu i animaciju.

Momke iz ovog banda nikako ne treba posmatrati kao debitante kada je autorski rad u pitanju, naprotiv, neki članovi imaju bogato iskustvo u autorskom radu. Da pomenemo impresivnu karijeru Josipa Hartla Joška (bubnjevi, udaraljke, vokal) koji je svirao u bendovima Generacija 5, Neverne bebe, Hazari, Mama rock, Hertz, Fleke, a već dve decenije je bubnjar grupe Kerber i stalni je član niškog Big band-a. Zatim, tu je Vladica Mitić (gitara i glas) koji je svirao u niškim bendovima Fade, Kontra Ritam, Kramer sa kojima je snimio album “U tvojim mislima”. Bas gitarista Miodrag Čile Stanković bio je član benda Agnus Dei, dok je Milan Kale Nikolić (vokal i gitara) svirao u niškom bendu Privremeno X, a poslednjih 5 godina jedan je od muzičkih organizatora takmičenja „Frankofona pesma”.

O tome ako je singl zapravo najavni za albuma, momci iz benda kažu:

Svakako je u planu album u perspektivi. Trenutno smo u studiju sa trećom numerom i u planiranju realizacije drugog videa. Idemo nekim našim tempom, bez forsiranja. Trudimo se da uživamo u samom kreativnom procesu bez opterećenja prevelikim planovima. Fokus nam je na definisanju sopstvenog izraza i zvuka benda u produkcijskom smislu. Uz nas je i Dejan Krasić sa svojim studiom “Matchbox”, kao i Vlada Negovanović sa svojim masteringom i ogromnim iskustvom…Lepo je krenulo, pa ćemo videti šta dalje sledi. Nama je lepo…

Bez ikakve sumnje, dojmljivi singl “Traffic Jam”, plod interakcije svih članova benda, njihovih muzičkih afiniteta i predhodnih iskustava, samo je naznaka onoga što od ove sjajne niške petorke možemo da očekujemo.

Traffic Jam su:

Vladica Mitić – gitara i vokal

Milan Nikolić – gitara i vokal

Goran Milojević – gitara

Miodrag Stanković – bas gitara

Josip Hartl – bubnjevi, udaraljke i vokal

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll