Turisti & Firči – Požar u srcu

21.04.2023.
Rockomotiva

‘Požar u srcu’ novi je singl riječkih Turista čiji nastanak je inspiriran čitanjem scenarija za “Nek nam ljubav kaže sve o nama”, kratki film Kristine Barišić, također i redateljice spota. Vava je potpisnik pratećeg soundtracka njezinog kratkometražnog filmskog uratka koji će svjetlo dana ugledati na jednom od sljedećih festivala.

Tekst: Dallas Records
Foto: promo

Kao veliki poklonici rada grupe EKV, pri nedavnom beogradskom susretu s bubnjarom Firčijem (Ivan Fece), Iva (Močibob) i Vava (Simcich) pitali su ga za moguću suradnju na pjesmi. Spomenuo je kako je s radom Turista djelomično upoznat (jedna od poznatih mu jedinstvena je verzija EKV-a ‘Radostan dan’), a nedugo potom posjetio lokalni Do re mi studio u kojem je snimio bubnjarske dionice. Ostatak vokalnih i instrumentalnih dionica, snimljen je s producentom Matejom Zecom u studiju GiS.

Stihovi “Ne znam mogu li još dugo stajati poput kipa / S golubom na ramenu nepomično čekati / Tvoju ruku da me odvede od gomile koja me gnječi / Ne znam mogu li još” govore o dvojbama, previranjima i teškim osjećajima koje prolazi protagonistica pjesme. ‘Požar u srcu’ opisuje unutarnje borbe koje mnogi osjećaju suočeni sa složenim emocijama, posebno u ljubavnoj vezi. Osjećaji su često proturječni i teško je donijeti odluku o tome što učiniti, ali u konačnici, pjesma poziva na hrabrost jer isplati se, zbog ljubavi.

U videu ‘Požar u srcu’ ulogu je preuzela Nina Grujičić, a o njegovom nastanku autorica kaže:

Spot za singl Požar u srcu inspirirale su sve žene oko mene, koje su u isti tren i snažne i krhke, voljene i ne voljene, ali uvijek slobodne i svoje. Stalno na putu, neznajući kada će primijetiti novi požar u srcu, a da ga ne ugase.

Turisti su se još jednom pokazali kao vrlo kreativni i inspirativni glazbenici čije pjesme nude posebnu rock formu, a ‘Požar u srcu’ spreman je proširiti se radijskim eterom.

Tagovi: , , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll