Varvarogenije – Gotovo je

06.10.2023.
Rockomotiva

Novi spot rok grupe Varvarogenije “Gotovo je” kreiran je upotrebom napredne AI tehnologije, gde veštačka inteligencija oponaša prirodnu inteligenciju, preuzima kreativne odluke i samostalno stvara unikatan autorski video sadržaj.

Tekst & foto: press

Celokupan proces zasniva se na tome što veštačka inteligencija (AI) omogućava računaru da iskoristi ogromnu količinu informacija sa interneta kako bi samostalno doneo odluku ili izvršio određenu aktivnost. Unošenjem nekoliko jednostavnih naredbi, veštačka inteligencija preuzima na sebe kreiranje celokupnog videa, idejno rešenje, montažu kadrova i tok radnje u ritmu muzike.

Spot benda Varvarogenije pruža uvid u moć veštačke inteligencije i njenog potencijala za stvaranje novih oblika vizuelnih sadržaja koje ljudski um ranije nije mogao ni da zamisli, jer AI tehnologija je toliko napredovala da već sada prevazilazi ljudsko rezonovanje i može predvideti ono što ljudski mozak ne može. Takođe, kreativni proces se enormno ubrzava, jer za ono što su ljudskom biću nekada bili potrebni meseci rada, AI tehnologija odradi za par sati.

U konkretnom slučaju veštačkoj inteligenciji je naloženo da stvori priču koja se dešava u toku rata, o ljubavi, ratnim strahotama i stradanju dece. Ovo je prvi muzički video ove vrste snimljen u Srbiji.

Tagovi: , , , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll