VHS – Gubim kontrolu

07.06.2024.
Rockomotiva

Muzičko – vizuelni sastav VHS, nakon dvije godine svog postojanja kao benda pod ovim imenom i skoro godinu dana kao sadašnja postava četveročlanog sastava, s ponosom objavljuje i izdaje svoju prvu pjesmu, pod nazivom “Gubim kontrolu”.

Tekst & foto: press

Pjesma je napisana u novembru 2023. godine i snimljena u studiju Space Echo u Sarajevu, pod vodstvom ton majstora Kemala Sulejmanovića. Glavni producent, zadužen za mix i mastering ove pjesme jeste mladi producent Benjamin Muharemagić, poznatiji pod pseudonimom Shogun.

Sama pjesma, lirično i tekstualno vodi slušateljice i slušatelje na putovanje – putovanje iskušenja, i kakav je osjećaj kada životne okolnosti i situacije ne idu po planu i na regularan način na koji je osoba prvobitno zamislila i kako je prvobitno to bilo vizualizirano u glavi osobe, i kako uvijek postoji neka osoba/ nešto materijalno ili nematerijalnog tipa što će osobu odvesti na put stabilnosti, sreće, zadovoljstva i razumnosti.

Gubim kontrolu” je prvi single benda VHS, ali također je i uvod i u debitantsko Extended Play (EP) izdanje, koje će se sastojati iz tri pjesme + bonus pjesme, koje svoje izdanje u svijet i na streaming platformama, publika može očekivati jako brzo, kao i spotove za pjesmu “Gubim kontrolu” ali i preostale dvije pjesme koje trebaju da ugledaju svijetlo dana u jako skorom periodu. Pjesma se nalazi na svim dostupnim streaming platformama.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll