XSKULL8 – Leaves are Falling II

15.11.2023.
Rockomotiva

Nakon odličnog plasmana pjesme “Leaves are Falling” slovenskog benda XSKULL8 na Billboardovoj ljestvici (TOP 20 – Major Rock Chart i TOP 10 – Secondary Rock Chart), dobili smo i njezin nastavak.

Tekst & foto: press

Izlaskom debitantskog albuma From Sin To Sinners, na kojem je i prva verzija pjesme, rodila se ideja o nastavku.

Čim smo došli na osnovnu ideju za pjesmu, odlučili smo da to bude priča o „četiri godišnja doba“, što znači da će to na kraju biti saga od četiri pjesme koje su na neki način slične, ali svaka čita svoj pasus u životu i svaka ima svoju energiju, komentira projekt pjevač grupe Rok Žurga.

Tako se i dogodilo. Skladba s potpuno drugačijom, nešto udarnijom energijom, samo na početku refrena podsjeća na svoju prethodnicu, ali već u sljedećoj sekundi skreće u drugom smjeru.

Uglavnom, ako slušate tekst, djelo je dosta tužno. Ali na kraju, u kombinaciji s instrumentalom, odvede vas tamo gdje želite. Ili u nešto što je već prošlo ili preko nečega s čime se boriš, dodao je Rok.

Ove jeseni XSKULL8 su zajedno s Klonom i The Black Proteusom pripremili i kratku turneju po slovenskim klubovima, no o planovima za drugu godinu ne žele previše govoriti.

Ako sve bude išlo po sreći, u drugoj polovici 2024. čekaju nas čak tri kratke turneje na tri različita kontinenta, ali… o tome kad sve dođe do točke s koje nema povratka, sa smiješkom zaključuje Rok.

Njihove avanture, mjesta nastupa i nova izdanja možete pratiti na društvenim mrežama.

XSKULL8 – Survivor

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll