Zabranjeno pušenje – Čovjek starog kova

07.03.2024.
Rockomotiva

Nakon „Korona hit pozitivan“, „Ekrema“ i „Ispod radara“, Zabranjeno pušenje predstavlja četvrti spot sa dvostrukog albuma „Karamba!“, za pesmu „Čovjek starog kova“.

Tekst: promo

Foto: Azra Mešić

Pesma oprobanog dvojca Davor Sučić – Toni Lović nosi jasnu poruku o hrabrosti, buntovništvu i čovečnosti, a kadrovi ove priče oživljeni su na Neretvi, na lokaciji veličanstvene bitke za ranjenike iz Drugog svetskog rata, koja je bila ilustracija za ovu numeru.

Spot je režirao Tomislav Fiket, koji je radio na brojnim spotovima Zabranjenog pušenja kao što su “Možeš imat’ moje tijelo“, “Mile Hašišar“, “Pos’o, kuća, birtija“, “Pupoljak“, “Počasna salva“, “Dobro dvorište“, “Modni guru”, a u njemu se kao „čovjek starog kova,“, u glavnoj ulozi pojavljuje Dejan Orešković Klo, basista benda. U spotu pored članova grupe učestvuju i glumac Asim Ugljen, kao i dečaci Kenan Idrizović i Vito Sučić, a korišteni su i kadrovi legendarnog filma Veljka BulajićaBitka na Neretvi“.

“Čovjek starog kova“ priča je o ljubavi i nasleđu, važnim porukama koje se prenose s kolena na koleno, poštovanju prema idealima prethodnih generacija, ali i buntu koji ne sme biti ugašen. Dogod imamo na umu da “pravi omladinac vazda piše antidržavne parole”, ne treba da se bojimo za budućnost – poručuje povodom objavljivanja spota Sejo Sekson, frontmen benda.

Spot „Čovjek starog kova“ promovisan je 6.3.2024 u Muzeju “Bitka za ranjenike na Neretvi” u Jablanici, i dostupan je Youtube kanalu benda, a snimanje su pomogli JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica, Opština Jablanica, OKC UrbanArt i JP Filmski centar Sarajevo.

Podsećamo, Zabranjeno pušenje ove godine obeležava 40 godina od objavljivanja albuma “Das ist Walter” i nastupa širom regiona, a već su najavljeni veliki koncerti u Osijeku (13.4.) Sarajevu (24.5) i Zagrebu (7.6.).

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll