Žanil Tataj Žak – Pustite da živim

27.04.2023.
Rockomotiva

Pjesma “Pustite da živim” šesti je singl sa solo albuma pod nazivom “Al fine”.

Tekst: promo
Foto: Damir Macan

Pustite da živim inače je naziv albuma, kao i pjesme legendarne riječke rock grupe Jersey (pobjednici Zaječarske gitarijade 1989) iz davnih ’80-tih godina prošlog stoljeća.

Album je bio snimljen i trebao je izaći za tadašnju diskografsku kuću Jugoton, no zbog spleta okolnosti, nikada nije ugledao svjetlo dana, dok ga Žanil Tataj Žak (vokalist, suosnivač i koautor grupe Jersey), nije odlučio objaviti. Album je konačno doživio svoje prvo izdanje točno 30 godina nakon snimanja i izašao je na Božić 2019 godine. Zbog čega je ova kratka priča iz povijesti bitna? Pa, zato jer je upravo pjesma “Pustite da živim”, uz lagani nagovor kolega i prijatelja, bila okidač za realizaciju novog albuma “Al fine” i snimanje obnovljene verzije pjesme, koja je zasjala novim sjajem i zvučnom slikom današnjeg vremena, a opet zadržala onu mističnost iz vremena kada je izvorno nastala.

Novu verziju pjesme “Pustite da živim” oblikovali su, aranžirali, odsvirali i producirali vrhunski glazbenici. Uz Žaka na vokalima i klavijaturama, tu su još Nejc Vidmar: ritam gitara, Sven Marenković: bass, Klemen Markelj na bubnjevima, vrhunski majstor svog zanata i basist grupe Neno Belan i Fiumensi, dragi prijatelj i kolega Olja Dešić, koji je odlično odradio orkestraciju pjesme i dao joj jednu novu dimenziju. Tu su još i dva gitarska majstora koji su podijelili solo dionicu i svojim umijećem zaokružili cjelinu, a to su Ivan Pop i legendarni Emir Hot. Za produkciju pjesme, kao i cijelog albuma, zaslužan je Studio Piknik iz Novog Sada.

Za pjesmu je napravljen i Lyric video spot u režiji Ivana Popa.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll