Zo – Davno

19.10.2023.
Rockomotiva

Splitski pop rock bend Zo novim singlom i spotom “Davno” najavljuje novu fazu u karijeri nakon objavljivanja albuma prvijenca “Želim biti ja”. Debut album je predstavljen singlovima “Poslovan lik”, “Mjesto pod suncem”, “Frane Mihalj” te “Birala je svijet” u izdanju diskografske kuće RTL Music.

Tekst & foto: press

Glazbu potpisuje gitarist benda Ante Eterović, tekst Vincent Šepić te Ema Duvnjak dok je producent pjesme Sandro Petrić koji je zaslužan i za miks te zajedno s bendom potpisuje aranžman. Master potpisuje Krunoslav Licitar Macola (Red Records Studio).

“Davno” je nostalgični pogled na barem jedno ono “zaljubljeno” ljeto kojeg smo svi imali u mladosti. Melankoličnim stihom “Misli su žive k’o što živim ovu jesen bez tebe” singl se savršeno uklapa na ovaj oštar početak jeseni koja za Zo označava i svojevrsni novi početak te novi zvuk u odnosu na debitantski album, rekla je mlada ekipa iz benda.

“Davno” najavljuje novi album koji će prvo biti predstavljen s nekoliko singlova. Novim poglavljem u karijeri Zo predstavlja i dvoje novih članova benda, a to su vokalistica Aida Ćućurović i Nina Bakić na klavijaturama. Također, “Davno” te idući radovi benda među kojima pripada i album objavljuju se pod mudrobrkim labelom.

Unazad par godina se u Splitu nažalost nije pojavio neki novi mladi bend koji tako jako “grize”. Sve do pojave benda Zo. Ove godine smo ih imali prilike ugostiti na Mudri Brk Festivalu putem natječaja i bili prilično zadovoljni viđenim. Autorski su zreliji nego na albumu prvijencu makar i dalje je prosjek godina u bendu 21. Složili su sami turneju od 10 gradova u Hrvatskoj i susjedstvu, kao i odličan singl i spot. Jako se veselimo kako će zvučati novi album, poručio je strog, ali odlučan Mudri Brk.

Za spot koji savršeno oslikava atmosferu same pjesme zaslužna je sjajna mlada ekipa iz Splita na čelu s redateljem i montažerom Marinom Vrcom, snimateljem Lukom Eterovićem te kostimografkinjom Annom Perlain.

Zo osim novog singla najavljuje i turneju kojom će kroz listopad i studeni posjetiti deset gradova diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Zo Tour 2023:

19.10. Tvornica kulture, Zagreb
27.10. Dali bar, Makarska
28.10. DBC, Dubrovnik
03.11. Saloon, Uskoplje
04.11. AG Club, Sarajevo
08.11. Kocka, Split
10.11. Nadalina, Trilj
17.11. Apollo, Solin
24.11. Zona, Zenica
25.11. Tamaris, Prijedor

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll