Tonny Montano – Live + bonus

Rockomotiva
15.11.2023.

Gotovo pa epski brbljivac i ništa manji prgavko jugoslovenske rock scene Velibor Miljković, u narodu puno poznatiji kao Tonny Montano, ponovo se diskografski probudio objavivši ovih dana novi koncertni album “Live + bonus“, kao i video singl – uživo izvođenje kultne pesme “10 Godina“.

Tekst & foto: press

Dvanaest pesama, zanimljiv presek karijere jednog od onih prvih beogradskih pankera sa Terazijske česme, čije su se “žive” verzije našle na ovom izdanju, snimljene su na beogradskom Beer festu 14. avgusta 2012, dok su četiri teme (“Južnjačka patnja“, “Только ты, Мария Шарапова” i “Kad jaganjci utihnu” – sve tri urađene uz trubački orkestar Fejata Sejdića i “Уральская рябина” načinjena sa Merimom Njegomir) snimci iz 2019. godine. Album je objavila najstarija srpska nezavisna etikete Take It Or Leave It Records.

Toni Montano je 2012. godine okupio grupu beogradskih muzičara, kako bi krenuo na povratničku turneju. U sastavu su se našli Edi Salvatore (ritam gitara), Santos Trafikante (vodeća gitara), Vićenco de Mora (bas gitara) i Emilio Horhas (bubnjevi). Montano i bend su prvi put nastupali na pomenutom pivskom festivalu na kome je i snimljen upravo objavljeni materijal.

Album je dosupan na svim relevantnim digitalnim platformama, dok će se i izdanje na kompakt disku na tržištu naći do Nove godine.

Tagovi: ,

Albumi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll