Darko Rundek i Porto Morto pjesmom “Hodaj” zaključuju niz Studio Šećer Sessiona

Rockomotiva
30.11.2023.

Posljednjeg četvrtka u studenom Porto Morto zaključuje serijal novim Studio Šećer Sessionom. Za tu je priliku legendarni Darko Rundek stigao u goste po još jednu rundu svirke. Nakon izvedbe Haustorovog “Crnog žbira”, donose live studio verziju pjesme “Hodaj”.

Tekst & foto: promo

Pjesma “Hodaj” drugi je singl s njihovog drugog studijskog albuma “Portofon” koji su 2019. godine snimili u suradnji s Darkom Rundekom. Singl je odmah po objavi postao jednim od favorita publike, a četiri godine kasnije dečki su odlučili dodatno pošećeriti pjesmu njezinom posebnom izvedbom:

Četvrti tjedan u nizu Porto objavljuje osmi Studio Šećer Session u kojem ugošćuje neke od svojih muzičkih autorskih heroja sa scene. Po drugi put veliki Darko Rundek promolio je na svjetlo dana – naime, kako su sessioni krenuli prilično uspješno, odlučili smo ga uvjetno pustiti iz potpalublja (gdje smo ga bili zarobili zadnjih mjesec dana) te smo dobili potrebu još jednom zajedno zasvirati i izveli smo pjesmu “Hodaj”, koju smo skupa komponirali još davne 2019. godine…, ispričali su.

Bend je četiri četvrtka u studenom obilježio objavom šećernih sessiona. Osim svog heroja Darka Rundeka, sedmorka iz Porta Morta u svoj je studio u Gračanima dovukla Edu Maajku i 30zonu, a prethodili su im sessioni sa z++-om, Kuku$om i Shirom Rodbinom. Bend se odlučio na eksperimentiranje i muziciranje s različitim artistima naše scene koji se ističu i time što su jedinstveni autori i umjetnici. Glazbeni su eksperimenti iznjedrili nove, neočekivane kombinacije zvukova, žanrova i stilova, a Porto Morto uspješno je prevladao sve izazove te svoj zvučni pečat ostavio na različitim pjesmama koje su obilježile njihove glazbene živote.

S ”Hodaj” sessionom završavamo seriju objavljivanja live videa za ovu godinu, ali bez brige – već vam pripremamo nove spektakle za nadolazeću; naime, u pećnici su nove delicije – skupili smo sjajne i originalne recepte, dugo mijesili smjesu pa iduće godine izlazimo s potpuno novim materijalima i s duplo više live sessiona, koncerata, izdanjem DJ seta te napokon novim autorskim Long Play albumom… Za info nas zapratite na društvenim mrežama, no najprije izvolite još jedan Studio Šećer Session. Nadamo se da će vas malo ugrijati i zasladiti vam kraj godine, poručili su dečki iz Porta Morta i najavili velike planove za 2024. godinu.

Osim po zvuku, Porto Morto svoju prepoznatljivost gradi i u vizualnom izrazu koji je vidljiv u spotovima, ali i na stageu. Sljedeća je prilika za audiovizualno uživanje 21. prosinca, kada nastupaju u Vintage Industrial Baru. Već je više od pola ulaznica prodano, a ovim će božićnim koncertom zatvoriti PORTOPOP poglavlje i najaviti novu eru benda.

Garage in July objavio live album “Štala!”

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll