Darkshines obradio “Detektivsku priču”

Rockomotiva
29.04.2024.

Kragujevački bend Darkshines posle sjajne obrade pesme “Pitaju me, pitaju” Olivera Mandića, novim aranžman je obogatio i legendarni hit “Detektivska priča”, kultne slovenačke grupe Videosex.

Tekst & foto: press

Za istoimenu pesmu je snimljen fenomenalan spot koji najavljuje neke zanimljive stvari koje slede. Efektan video je delo reditelja Ralleta Petrovica (Rax media production), Zorana Lazarevića Lakija, direktora fotografije i glumaca Ognjena Savića i Lenke Milenić. Miks je radio Ivan Ilić Ćili, dok aranžman potpisuje ceo bend.

Cela ideja se zasniva na tome da u narednom periodu snimimo pesme koje su obeležile neko vreme i koje su ostavile veliki trag kako na nas kao umetnike tako i na publiku, ali koje nisu prosto rečeno “izlizane”, kaže Boža Friedman, gitarista benda i nastavlja: Pošto smo mi bend koji je između ostalog poznat po tome da na svakom koncertu obraduje publiku sa nekom obradom u našem fazonu, izbor je pao na “Detektivsku priču”, koju smo premijerno izveli na dočeku Nove godine. Kao što je to bio slučaj i sa pesmom “Pitaju me, pitaju”, publika je odmah prihvatila taj nas “vibe” i oduševljeno ispratila pesmu od početka do kraja. To nam je bio siguran znak da treba snimiti pesmu, upakovati u naš već prepoznatljiv fazon i izbaciti u etar. Pesma je dobila potpuno novu dimenziju i nadamo se da će biti slušana kao i originalna verzija.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll