Datumar: Pre 35 godina premijera “Kako je propao rokenrol”

Rockomotiva
07.05.2024.

U Beogradu je 7. 5. 1989. premijerno prikazan cjelovečernji film “Kako je propao rokenrol”, trodjelni omnibus koji su realizirala tri režisera, Zoran Pezo, Vladimir Slavica i Goran Gajić.

Priredio: Robert Čajsa

Scenario su napisala također tri autora, muzički kritičar i jedan od urednika ”DžuboksaBranko Vukojević, dramaturg i novinar Aleksandar Barišić i scenaristica Biljana Maksić.

Po istom obrascu angažirani su autori muzike za film te su, svaki za po jednu storiju filma, pjesme uradili Vladimir Divljan (Idoli) (soundtrack za priču “Do izvora dva putića”), Srđan Gojković Gile (Električni Orgazam) za priču “Nije sve u ljubavi” i Dušan Kojić Koja (Discipline Kičme) za zadnje poglavlje “Ne šalji mi pisma”. Koja je još naknadno dopisao scene koje povezuju sve tri priče.

Uloge u filmu tumačilo je nekoliko rock muzičara, bubnjar grupe Električnog Orgazam Goran Čavajda Čavke, pjevač i gitarist grupe Bombaj Štampa Branko Đurić Đuro, lider grupe Disciplina Kičme Dušan Kojić i tadašnji bubnjar EKV-a Srđan Todorović, te niz poznatih glumaca, među kojima su Bogdan Diklić, Dragan Bjelogrlić, Anica Dobra, Sonja Savić, Velimir Bata Živojinović, Slobodan Ninković…

Muziku iz filma je na istoimenom albumu objavio, u ljeto iste godine, PGP RTB, a jedna od najpoznatijih pjesama postala je Kojina “Trese, lupa, udara”, koju je otpjevao Branko Đurić.

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll