Dva kapitalna albuma Figurative Theatre konačno na digitalnim platformama

Rockomotiva
23.11.2023.

Najstarija nezavisna izdavačka kuća u Srbiji Take It Or Leave It Records, sa svog kataloga, široj slušalačkoj javnosti predstavlja digitalna reizdanje dva kapitalna albuma eksperimentalnog benda Figurative Theatre: “Figurative Theatre – The Power of Pessimism – Nature vs Nurture” i “Figurative Theatre – Svet će opet biti savršen“.

Tekst & foto: press

Figurative Theatre je bend iz Niša nastao 1999. koji je postao sinonim za neo-dadaistički zvuk i mračnu distopijsku atmosferu, a osnovali su ga kultni multimedijalni umetnici Peđa Živanović i Vladimir Popović. Nešto kasnije im se pridružuje i Katarina Živanović, kao vrhunski performans artist. Njihova muzika kombinuje elemente eksperimentalnog, industrialnog, EBM i glitch žanra, stvarajući jedinstveni izraz koji se pamti. Bend je poznat po svojim intenzivnim nastupima i interakciji sa publikom, što ga čini posebnim u današnjem muzičkom svetu.

Album “The Power of Pessimism – Nature vs Nurture” iz 2016. godine predstavlja novije delo benda, koje potvrđuje njihovu dominaciju nad regionalnom industrial/EBM scenom. Muzika je istovremeno plesna i duboka, zahtevajući od slušalaca da razmišljaju dok plešu. Album takođe sadrži saradnje sa muzičarima iz drugih bendova, dodajući dubinu i raznolikost muzičkom iskustvu.

LINK: Figurative Theatre – The Power of Pessimism – Nature vs Nurture (lnk.to)

Sa druge strane, njihov album “Svet će opet biti savršen” (2012) je ključni trenutak u karijeri benda, u kojem su uspeli da iskombinuju svoj karakterističan zvuk sa radijski-prijateljskim elementima, čineći ga pristupačnijim publici. Pesme poput “Mammatus oblaci“, “Satori” i “Entropija” ističu se kao izuzetno moćni početak ovog albuma.

LINK: Figurative Theatre – The World Will Be Perfect Again (lnk.to)

Ova dva izdanja obećavaju duboka razmišljanja, upečatljive zvuke i nepredvidljive emocije koje će vas povesti na putovanje kroz mračne i introspektivne sferi savremene muzike. Figurative Theatre ne beži od problema savremene civilizacije, već hrabro istražuje njihove dubine kroz muziku i tekstove.

TIOLI Records je ponosan što je konačno trajnije zabeležio postojanje ovih kapitalnih izdanja, prateći svoju filozofiju podrške alternativnoj muzici i bendovima koji se usuđuju da pomere granice. Albumi su dostupni za streaming i preuzimanje na najpopularnijim online platformama. Pripremite se za muzičko iskustvo koje će vas ostaviti bez daha i naterati vas da razmišljate i plešete u isto vreme.

Oba albuma obećavaju da će pružiti nezaboravno muzičko iskustvo, sa dubokim i provokativnim tekstovima koji će vas ostaviti bez daha.

Tagovi: , , , , , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll