Kao da je bilo danas: Prvi koncert Termita

Rockomotiva
23.10.2023.

U riječkom klubu Modra, na današnji dan 1978. održan je prvi koncertni nastup punk grupe Termiti, jednog od prvih i istovremeno najznačajnijih punk bandova u tadašnjoj Jugoslaviji.

Priredio: Robert Čajsa

Foto: Termiti – Damir Martinović Mrle

Sastav su činili Predrag Kraljević (vokal), Robert Tičić Tica (gitara), Krešo Kaštelan (klavijature), Damir Plečić (bas) i Davor Horvat (bubnjevi).

Nešto kasnije postava je promijenjena i novi članovi su postali bass gitarist Damir Martinović Mrle i klavijaturist Davor Tolja.

Termiti u svojoj četverogodišnjoj karijeri nisu uspjeli objaviti album, ali su pjesme ‘Vjeran pas‘, ‘Mama, s razlogom se brineš‘ i ‘Vremenska prognoza‘ uvrštene na kompilaciju “Novi punk val 78-80” u izdanju RTV Ljubljana.

Po prestanku rada grupe, 1982. godine, Damir Martinović je osnovao grupu Strukturne ptice, a potom Let 2 koja je prerasla u Let 3.

Grupa će se povremeno sastajati od 90-ih godina, radi nekoliko koncertnih nastupa, promovirajući, tada objavljeni kompilacijski album “Termiti – Vjeran pas“, a nedavno se pojavilo i dvostruko vinilno izdanje “LP Ploča Vjeran Pas“.

‘Kišni razdraganci’ Termita u obradi Kraja Programa

Tagovi: , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll