Koprive objavila album “Povratak”

Rockomotiva
05.10.2023.

Grupa Koprive je konačno, pre nekoliko dana, proslavila izlazak digitalnog albuma “Povratak”, promocijom u MKM-u, gde su prisutne bliže upoznali sa projektom Koprive, ali i zanimljivom i bogatom muzičkom opusu njihovih članova.

Tekst & foto: press

Grupu Koprive čine dva aktivna člana, autor, kompozitor i gitarista Branko Milanović i producent Slobodan Boba Orlić, kao i gostujući muzičari i pevači.

Višedecenijski prijatelji Milanović i Orlić, osnovali su projekat Koprive sa željom da se kroz saradnju sa izvođačima različitog senzibiliteta predstavi autorski rad Branka Milanovića. Kao gitarista i kompozitor, Branko Milanović je svoju umetničku karijeru započeo osamdesetih godina u bendu Artisti i Modeli. Bend se široj publici predstavio nastupom na poznatom Subotičkom festivalu, ali i koncertom u Domu Omladine sa Šarlom akrobatom i Pilotima. Tokom svoje karijere Branko je sarađivao između ostalih I sa našim poznatim kompozitorem. Kornelijom Kovačem, a njegov stvaralački opus je osim popa uključio i starogradsku muziku, gde je učestvovao u komponovanju pesama za orkestar Šajka.

Slobodan Boba Orlić je poznati beogradski muzičar koji je svirao bas u grupama Bitnici, Siluete, Plamenih 5 i Opus, a u njegovim muzičkim studijima, nastajali su neki od ključnih rok albuma srpske muzičke scene, od Obojenog Programa, Sunshine, Goblina, Kristala i Eyesburna do Buč Kesidija i Ljubičica.

Na albumu Povratak nalazi se 10 pesama čiji je kompletan autor Branko Milanović, a od gostiju tu su pevačica Sanja Bogosavljević, Phoebe Fisher, pevači Dimitrije Dima Petrov, Igor Simić, dok dodatne gitare i trubu svira Petar Stevanović i grupe Ljubičice.

Tagovi: , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll