Mooncage postigli het-trik

Rockomotiva
18.08.2023.

Grupa je u novije vreme očito pojačala aktivnosti, nakon perioda zatišja, te tako upravo javljaju da su objavili tri nove teme.

Tekst: press

Foto: Đorđe Bubnjević

Producent novog materijala je Nenad Bojković, gitarista Queen Tribute benda (sada su Queen Sensation). Tekst za pesmu “Wait A Minute” napisao je Aleksandar Alek Boričić, basista poznatog beogradskog benda iz 90-tih Pussycat, dok su stihovi za pesmu “I’m Bad” delo Milene Branković, pevačice benda Trigger.

Muzičari koji su dugo putovali stvarajući u raznovrsnim bendovima i tako postali priznati i prepoznatljivi auditorijumu, kako igrokazom života tako i nepresušnom željom za kvalitetnom muzikom, pronašli su se na jednom kreativnom mestu u vremenu i prostoru, koje su radi preciznije orijentacije nazvali – Mooncage.

Bend je nastao 2013. godine na žanrovskoj relaciji Lisabon – San Francisko – Sijetl – Beograd. Ideju iskonskog rokenrola oplemenjenog post-grandž i bluz zvukom, svojom vizijom i energijom propovedaju: Billy (vokal/slide gitara), Džoni (gitara), Draža (gitara), Vox (bas gitara/prateći vokal) i Toni (bubanj).

Ovog leta nastupili su 13. jula na Kaštelanskom festivalu ljubavi – Lovestock kod Splita, a od septembra planiraju ponovni ulazak u studio.

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll