No Rules iz garaže isterao “Vučji blues”

Rockomotiva
25.01.2024.

Javnosti je ovih dana predstavljen novi video singl legendarne tuzlanske grupe No Rules – “Vučji blues”. Dinamičan i energičan spot je snimljen na ulicama Ljubljane i u legendarnoj Metelkovoj, koja je jedan od najvažnijih centara alternativne kulture Slovenije, a video produkciju potpisuje Jasmin Avdić.

Tekst & foto: press

No Rules je jedan od najvažnijih sastava u regiji uz čiju muziku ide žanrovski termin garage, iako oni svoju varijantu garage rocka kombiniraju s rhythm and bluesom, ali ponekad i s drugim srodnim žanrovskim formama. Tijekom godina su iskristalizirali svoj autentičan zvuk, koji se jasno čuje na svih pet studijskih albuma.

Iza grupe koju predvodi lider, pjevač, gitarist i autor Goran Čampara-Čampi, rođeni Tuzlak, koji već neko vrijeme živi u Ljubljani, stoje brojni koncerti u regiji, nastupi na festivalima i priznanja od mnogih autoriteta koji prate ono što ovaj sastav tijekom godina radi.

Na novom albumu “Vučji blues“, bend kroz deset kompozicija, koje su Čamparini autorski radovi, kroz kratku formu od prvog do posljednjeg takta isporučuje baražnu gitarsko-rifovsku paljbu, koja će brojne slušatelje vratiti u vrijeme od 60-tih do 80-tih godina prošlog stoljeća, pri čemu suvremeni tehnički trenutak, moderna produkcija i energija ove ekipe, jasno stavljaju do znanja da je riječ o bendu koji zakonitosti novog vremena razumije i prihvaća na najbolji mogući način.

No Rules se vraćaju, kao što je to uostalom i uvijek bilo, s jasnim stavom, porukom te britkim i jasnim muziciranjem, koje cilja direktno u srce, ili u glavu, ako vam se više sviđa.

“Vučji Blues” ponosno nastavlja stazama ranijih diskografskih uspjeha, koji su u regiji tijekom prethodnih godina potvrdili kvalitete i status grupe.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll